AcasăAfaceriÎmpărțirea costurilor. Companiile de telefonie din UE, în război cu Big Tech

Împărțirea costurilor. Companiile de telefonie din UE, în război cu Big Tech

Deutsche Telekom, Vodafone, Orange, Telefonica şi alţi 12 furnizori de telecomunicaţii vor ca  giganții americani din domeniul tehnologiei – Google, Meta și Netflix – să împartă costurile rețelei din Europa, invocând criza energetică și obiectivele UE privind schimbările climatice.

European Union banknotes spread out

Potrivit Reuters, solicitarea vine în contextul în care Comisia Europeană se pregăteşte să solicite opiniile ambelor părţi înainte de a face o propunere legislativă care ar putea forţa Big Tech să ajute la plata implementării 5G şi a cablurilor din fibră optică în cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Sectorul telecomunicațiilor, care investește anual aproximativ 50 de miliarde de euro în infrastructură, “are nevoie urgentă de mai multă finanțare”, au afirmat directorii executivi ai companiilor.

“Costurile cu planificarea şi lucrările de construcţie sunt în creştere. Preţurile pentru cablurile din fibră optică, de exemplu, aproape s-au dublat în primul semestru din 2022. De asemenea, creşterea preţului energiei şi al altor produse afectează conectivitatea în sectorul telecomunicaţiilor”.

Prin urmare, „Trebuie acţionat rapid: Europa a ratat multe oportunităţi oferite de internet, acum trebuie să ne dezvoltăm rapid pentru perioada metavers. Pentru ca asta să se întâmple, credem că cei mai mari generatori de trafic trebuie să aibă o contribuţie echitabilă la costurile semnificative pe care ei le impun în prezent reţelelor europene”.

Bouygues Telecom, KPN, BT Group, TIM Group, Telia Company, Fastweb şi Altice Portugal se numără printre alți semnatari.

Operatorii europeni  susțin că firmele americane de tehnologie, cum ar fi Google, Meta și Netflix, care reprezintă mai mult de jumătate din traficul de internet, ar trebui să suporte o parte din costurile de modernizare a infrastructurii.

Big Tech a respins astfel de solicitări, spunând că investesc deja în echipamente și tehnologii pentru a furniza conținut mai eficient.

Într-un studiu publicat la începutul acestui an de Asociaţia Europeană a Operatorilor de Reţele de Telecomunicaţii (ETNO), o contribuţie anuală de 20 de miliarde de euro la costurile cu reţelele din partea giganţilor de tehnologie ar da un impuls de 72 de miliarde de euro economiei UE.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ăștia chiar sunt tâmpiți!!!

    CE „META” VISEAZĂ????

    Pur și simplu richipeii le-au luat-o înainte cu 5G-ul. FĂRĂ „META”, FĂRĂ „ZETA”, FĂRĂ „DELTA”…

    MĂ MIR CĂ ABIA ACUM AU REALIZAT CĂ UNELE COMPANII FAC ZECI, SUTE DE MILIARDE PROFIT, NET, NUMAI NET, PE SPINAREA UNOR COMPANII DE TELEFONIE/INFRASTRUCTURĂ. AȘA-ZISELE „SERVICII”!!! EXACT CELE TREI POMENITE.

    SUNT UNELE CARE AU ȘI ELE INFRASTRUCTURĂ, DAR DOAR RECENT, DE CÂND CU „CLOUD”-UL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger