AcasăAfaceriImobiliare digitale ultra-lux: “vile metaverse” în Dubai

Imobiliare digitale ultra-lux: “vile metaverse” în Dubai

O agenție de brokeraj imobiliar din Dubai plănuiește să vândă primele „vile metavers” din regiune, unde cumpărătorii pot deține un token non-fungibil (NFT).

Conacele digitale le vor permite cumpărătorilor să vadă proprietățile în realitate augmentată, a anunțat  Union Square House (USH) într-un comunicat.

Compania caută să profite de „nivelul ridicat de familiaritate” al locuitorilor din Dubai cu lumea virtuală.

„Incursiunea noastră în metavers provine din credința noastră puternică într-o lume virtuală predominantă care va transforma multe sectoare, primul dintre acestea fiind cel imobiliar. În orașe futuriste precum Dubai, care prosperă datorită unei generații predominant tinere, oamenii înțeleg valoarea și potențialul activelor digitale”, a declarat Gaurav Aidasani, fondator și director general al USH.

„Credem că imobiliarele digitale au devenit deja mainstream. Băncile oferă chiar și credite ipotecare pentru a sprijini clienții în achiziționarea de proprietăți virtuale. Toate aceste evoluții dau un impuls proprietăților digitale, prezentând investitorilor din metavers o oportunitate de a multiplica valoarea activelor lor virtuale”.

USH  își propune să lanseze primul set de NFT în iulie și vor fi vândute numai proprietăți ultra-lux, cu accent pe piețele The Palm Jumeirah, Emirates Hills, District One și Dubai Hills Estates.

Vânzările de proprietăți pe cele patru mari platforme metaverse au atins 501 de milioane de dolari în 2021 și se vor dubla în acest an, potrivit MetaMetric Solutions.

Dimensiunea pieței imobiliare metaverse este de așteptat să crească cu o rată anuală compusă de 31,2% în perioada 2022-2028.

În februarie, a fost scos la vânzare ceea ce se credea a fi primul conac metavers din lume, sub forma Hampton Hall din Anglia.

Dezvoltatorul Stately Homes își propune să construiască proprietatea cu 11 dormitoare pentru piață la prețul de 29 de milioane de lire sterline (40 de milioane de dolari), pe un teren de o jumătate de hectar din complexul închis Crown Estate din Surrey. Locația precisă este în curs de negociere.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger