AcasăAfaceriHuawei se întoarce pe „tronul smartphone-urilor”

Huawei se întoarce pe „tronul smartphone-urilor”

Este obiectivul președintelui companiei, Guo Ping, deși gigantul chinez al telecomunicaților este supus în continuare sancțiunilor Statelor Unite.

„Ne vom întoarce pe tronul industriei smartphone-urilor, chiar dacă Huawei continuă să sufere consecințele sancțiunilor SUA”, a declarat Guo Ping la o întâlnire cu angajații.

Fostul președinte american Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră, motivând riscuri la adresa securității naționale.

Odată numărul unu pe piața telefoanelor mobile, Huawei a coborât pe poziția a șasea, cu o scădere a producției de 40% în acest an.

Guo Ping a precizat că cea mai mare problemă pentru Huawei este achiziția, împedicată de SUA, a  semiconductorilor avansați, necesari pentru pentru smartphone-urile sale. “Huawei poate realiza designul, dar avem nevoie de tehnologie avansată”, a explicat el.

Cu toate acestea, “Huawei își va păstra excelența în domeniul telefoanelor mobile și nu va ieși din această afacere”.

Huawei și-a lansat propriul sistem de operare Harmony OS pentru a înlocui Android, are 16 milioane de clienți numai în Europa și a  investit mult și în App Gallery, magazinul său de aplicații, care înlocuiește Play Store pe noile sale smartphone-uri.

Sancțiunile americane împing, de asemenea, firma cu sediul în Shenzhen (sudul Chinei) să-și accelereze diversificarea în sectoare, de la computere (cloud) la activități legate de tehnologia 5G, inclusiv vehicule inteligente.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger