AcasăAfaceriGuvernul pregăteşte pedeapsa cu închisoare pentru patronii care NU vor face asta...

Guvernul pregăteşte pedeapsa cu închisoare pentru patronii care NU vor face asta pentru angajaţii lor!

ANAF platiGuvernul pregăteşte pedeapsa cu închisoare pentru patronii care NU vor face asta pentru angajaţii lor!

Guvernul condus de Nicolae Ciucă pregăteşte o serie de măsuri economice dure, pentru anul 2022. Printre ele, posibilitatea ca patronii rău-platnici la bugetul de stat să facă închisoare.

Aşadar, oamenii de afaceri care nu plătesc contribuții la sănătate, la pensii sau impozite angajaților riscă să facă 6 ani de închisoare. Acest lucru se întâmplă și în cazul celor care conduc instituții publice pentru că și acolo este o reală problemă cu neplata acestor contribuții și impozite.

ANAF ameninţă cu controale „la sânge”

ANAF va face controale și, dacă este descoperit un angajator sau un reprezentant de instituție că nu plătește aceste contribuții în termen de 60 de zile, atunci riscă dosar penal și închisoarea de până la 6 ani. Mediul de afaceri consideră măsura destul de dură.

Totodată, va fi implementat ”radarul mărfurilor”. Cu alte cuvinte, toate TIR-urile care aduc mărfuri în România vor avea o aplicație care va monitoriza tot ce intră în țară. Polițiștii vor avea dreptul să oprească TIR-urile pentru a verifica dacă aplicația corespunde cu marfa.

Facilităţi fiscale pentru IT

În anul 2022 vor rămâne în vigoare facilitățile fiscale pentru domeniul IT și construcții. Astfel, cei din IT nu vor plăti impozitul pe venit, iar cei din construcții vor plăti la pensii doar 3,75%.

De asemenea, va fi aprobat TVA 5% pentru locuințele cu o valoare până în 140,000 de euro.

author avatar
Andrei Ștefan
791 afisari

4 COMENTARII

  1. 20 de ani le-a trebuit , e de pe vremea lui nastase daca nu inainte nu stiu . pe vremea lui nastase sigur era voie sa nu platesti . se ducea omul sa i-a reteta si-i spunea farmacistul ca nu-i asigurat , adica patronul nu varsa banii ,dar omului ii oprea .

  2. Serios?In cazul asta va trebui sa inceapa cu cloacele televizate Realitatea,Antene ,ProTV-uri si altii de genul asta.Asteptam.

  3. Foarte bine! Dar cu aia de la stat nu se intampla nimic? Doar privatii se fac vinovati de asa ceva? Ar putea aplica aceeasi masura si pentru neplata tva.
    Pe de alta parte, ca sa se opreasca furaciunea si pe partea aialalta, trebuie aplicate aceleasi masuri si pentru cheltuirea nejustificata a banului public, cum ar fi achizitii la preturi mai mari decat cele de pe piata etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger