AcasăAfaceriGolite de la Covid, cartierele de afaceri se repopulează

Golite de la Covid, cartierele de afaceri se repopulează

New York, Londra, Paris…De la începutul crizei sănătății, districtele de afaceri din întreaga lume au devenit zone pustii. Între frica de coronavirus și telemuncă, multe companii și-au părăsit sediile.

Acum, fiecare se organizează în felul ei în fața redeschiderii treptate.

Wall Street, un exemplu pentru lumea de business

Pe Wall Street, închisă timp de opt săptămâni în primăvara anului trecut, protocolul de sănătate a fost în cele din urmă relaxat.

Din mai 2020, telecomunicațiile au fost regula în cadrul Bursei de Valori din New York și foarte puțini brokeri sau traderi au fost prezenți la fața locului. Vestea unei reveniri la normal a fost primită cu ușurare.

“Avem mai multă libertate pentru a primi mai mulți angajați la birouri, chiar dacă va fi necesar să respectăm distanțarea socială. Reîntoarcerea pe  Wall Street, inima finanțelor SUA, poate fi un exemplu pentru restul lumii afacerilor”, spune Jay Woods, șef de strategie la o firmă de brokeraj.

În timp ce telemunca este încă foarte răspândită în Statele Unite, mai multe bănci americane mari doresc într-adevăr să dea un exemplu și sunt în favoarea revenirii treptate a echipelor lor. La fel ca Goldman Sachs, care intenționează să își readucă angajații la jumătatea lunii iunie.

City of London, birouri goale transformate în case

City of London Corporation își propune cel puțin 1500 de locuinte până în 2030, ca parte  a unui plan de redresare economică  post-Covid a cartierului de afaceri londonez.

În timpul pandemiei, multe birouri din centrul orașului au fost lăsate pustii, deoarece muncitorii  cu guler alb au rămas acasă pentru a reduce riscul de transmitere a virusului.

„Firmele ne-au spus că rămân angajate să păstreze un hub central din Londra, dar modul în care funcționează se va schimba în mod inevitabil pentru a reflecta tendințele post-pandemice”, a explicat Catherine McGuinness, responsabilă pentru politici și resurse la City of London Corporation. Și în Frankfurt, două treimi din companii au anunțat deja că își recheamă angajații, în timp ce spațiile de birouri nelocuite vor fi închiriate pentru start-up-uri.

La Defense, semne de recuperare

Potrivit Europe 1, peste 30% din firme s-au reîntors în cartierul de afaceri parizian, iar companiile își măresc treptat dimensiunea în dorința de a regândi totul și de a modula spațiile de lucru. Așa își imaginează Pierre-Yves Guice – directorul general al districtului La Defence – lunile care vor urma: „Birourile nu vor dispărea, dar utilitatea lor va evolua către un rol de socializare și de creare de valoare adăugată între echipele de lucru”.

author avatar
Radu Jacotă
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger