AcasăAfaceriGolful Arabic: petrodolarii resuscitează piața de lux

Golful Arabic: petrodolarii resuscitează piața de lux

Comercianții de bunuri de lux din monarhiile arabe  își vor recupera afacerile în acest an, după ce piața a scăzut cu 17% în 2020.

Cumpărăturile online, care au beneficiat de un impuls masiv în timpul pandemiei Covid-19, vor continua să alimenteze creșterea după eliminarea măsurilor de combatere a virusului, potrivit consultanței Bain & Company.

Piața bunurilor de lux din Golf (Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite) a scăzut anul trecut cu 7,4 miliarde de dolari. În ceea ce privește tipul de produse de lux, bijuteriile au beneficiat de cea mai puternică revenire din acest an, în special în Arabia Saudită.

Restricțiile Covid și mai ales lipsa turiștilor au cântărit foarte mult pe segmentul ceasurilor, exporturile elvețiene  către piețele din Golf scăzând cu 50% în volum și cu 20% în valoare. Privind moda de lux, clienții din regiune și-au mutat cheltuielile către îmbrăcăminte de zi cu zi, cu mai multe cumpărături online, în creștere pe piețele din Kuweit și Qatar.

Arabia Saudită, cea mai mare economie a lumii arabe, va rămâne motorul  de creștere pentru industria regională de lux în următorii ani. Piața luxului din regat se schimbă din cauza mai multor factori, inclusiv creșterea populației, gusturi și preferințe noi și apariția de  consumatori “trend” din rândul tineretului.

De-a lungul Golfului, companiile care investesc pentru a profita la maximum de aceste tendințe vor deveni cele mai competitive.

„Apariția unor tendințe pozitive de cumpărare și recuperarea continuă oferă speranța unei reveniri la relativă normalitate în 2021 și în 2022”, au spus autorii raportului Bain & Company.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne

Guvernul SUA a prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, dar va continua să ceară socoteală Iranului „pentru comportamentul destabilizator”, a anunțat luni purtătorul de...

VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2

Pompierii din Capitală intervin luni seara la un incendiu cu degajări mari de fum izbucnit într-o clădire dezafectată din Sectorul 2.Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul...
proger