AcasăAfaceriGiorgia Meloni, impuls neaşteptat bursei din Italia. Cum au crescut acţiunile după...

Giorgia Meloni, impuls neaşteptat bursei din Italia. Cum au crescut acţiunile după succesul partidului Fraţii Italiei

bursa wall street

Giorgia Meloni, şefa partidului naţionalist Fraţii Italiei, a declarat astăzi că alegătorii italieni au acordat un mandat clar dreptei pentru a forma următorul guvern şi a făcut apel la unitate pentru a ajuta la confruntarea cu numeroasele probleme ale ţării.

Dacă vom fi chemaţi să guvernăm această naţiune, o vom face pentru toţi italienii, cu scopul de a uni oamenii, de a exalta ceea ce îi uneşte mai degrabă decât ceea ce îi dezbină„, a declarat Meloni.

Acţiunile italiene, evoluţie peste aşteptări

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut luni pentru a treia sesiune consecutiv, din cauza extinderii temerilor privind perspectivele economiei mondiale, deşi acţiunile italiene au avut o evoluţie peste aşteptări, după ce liderul extremei drepte italiene, Giorgia Meloni, ar urma să devină premier, în urma victoriei în alegerile legislative de duminică.

Acţiunile companiilor din domeniul petrolului şi gazelor au scăzut cu 1,1%, în timp ce titlurile firmelor miniere au înregistrat un recul de 1,2%, în urma reducerii preţurilor la ţiţei şi metale, din cauza îngrijorărilor legate de recesiune.

Pieţele europene, cu ochii pe Meloni

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, conform unui exit poll Consorzio Opinio Italia pentru Rai.

Pieţele financiare din Europa vor analiza cu atenţie primele decizii ale viitorului premier Giorgia Meloni, începând cu persoanele desemnate la conducerea ministerelor, ţinând cont de trecutul ei eurosceptic şi poziţia ambivalentă a aliaţilor săi faţă de Rusia.

author avatar
Andrei Ștefan
207 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger