AcasăAfaceriGigantul cazinourilor din Malaysia, pariu de 4 miliarde USD în Las Vegas

Gigantul cazinourilor din Malaysia, pariu de 4 miliarde USD în Las Vegas

Operatorul de cazinouri Genting Group a deschis un uriaș complex turistic în capitala jocurilor de noroc din Statele Unite, o investiție de 4,3 miliarde de dolari.

Resorts World Las Vegas este cel mai scump proiect de acest fel dezvoltat în Las Vegas – un oraș care a văzut că numărul vizitatorilor a scăzut cu peste 50% anul trecut, cazinourile fiind obligate să închidă ușile timp de trei luni din cauza restricțiilor coronavirusului.

Turiștii se întorc acum, dar numărul rămâne cu mult sub nivelurile din 2019.

Pe lângă sălile de jocuri, restaurante de lux și cluburi, acest complex are 3.500 de camere și apartamente de hotel, un teatru de 5.000 de locuri și unul dintre cele mai mari ecrane LED din lume pe unul dintre turnurile sale.

Este cea mai mare proprietate nouă din Las Vegas în ultimii zece ani, potrivit BBC. Genting a colaborat cu Hilton Worldwide, care are trei hoteluri în clădire.

Se speră că noua atracție se va dovedi a fi un impuls major pentru industria turistică din Las Vegas în perioada post-Covid. În oraș, numărul vizitatorilor a crescut cu peste 15% între martie și aprilie anul acesta, dar aceste cifre sunt încă cu peste 27% mai mici decât în ​​aceeași perioadă din 2019.

Genting Group vrea să dezvolte și o  stațiune importantă în orașul japonez Yokohama, cu filiala sa din Singapore care conduce o ofertă de către un consorțiu de firme mari din Japonia.

 

Genting, cu sediul central în Kuala Lumpur, are operațiuni în întreaga lume, inclusiv China, SUA, India și Marea Britanie.

 

Resorts World Las Vegas se află pe fostul loc al Stardust Resort and Casino, care a fost demolat în 2007.

 

Stardust a fost conceput de Anthony Cornero, un antreprenor de jocuri de noroc, care a murit în circumstanțe suspecte în 1955 înainte de finalizarea proiectului.

 

A fost cel mai mare hotel din lume când s-a deschis în 1958 și era cunoscut pentru producția Lido de Paris, care prezenta showgirls topless și spectacole cu lei și tigri albi, animate de trupa Siegfried&Roy.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor