Cauta

„Giganții vântului” din China suflă spre Europa și SUA

Producătorii chinezi de turbine și-au făcut piața locală de energie eoliană cea mai mare din lume, cu un ritm uimitor de instalații. Acum, acești giganți vor să domine o piață globală în creștere.

Companiile Xinjiang Goldwing Science& Technology, Envision Group și Ming Yang Smart Energy au anunțat investiții masive în străinătate pentru a prelua cota de la rivalii europeni și americani, precum Vestas Wind Systems și General Electric.

Cel mai mare producător de turbine din China, Goldwind, a declarat că va putea „concura umăr la umăr” cu giganții eolieni de peste mări începând de anul viitor, în timp ce Ming Yang susține că extinderea pe piața eoliană offshore din Europa este o “prioritate de vârf”.

“Luăm asta foarte în serios. Companiile din China se dezvoltă rapid și au demonstrat că știu să construiască turbine”, a spus Marc Becker, șeful Siemens Gamesa Renewable Energy,cu sediul în Spania, cel mai mare furnizor de turbine offshore din afara Chinei.

Concurența se încălzește odată cu cererea globală de energie eoliană, notează Bloomberg. Regiunile din Europa până în India și America de Sud extind instalațiile de energie regenerabilă pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor climatice agresive.

Președintele Joe Biden și-a stabilit un obiectiv ca SUA să dezvolte o capacitate eoliană offshore de 30 gigawați până în 2030, de la zero astăzi.

În timp ce prețurile mai mari la oțel și alte materii prime afectează producătorii din Europa și SUA, prețurile turbinelor în China sunt cu aproximativ 40% mai ieftine decât în ​​străinătate.

Unii clienți din Europa le  cumpără deja. Dezvoltatorul italian de energie regenerabilă Renexia  intenționează să folosească 10 dintre turbinele de 3 megawați ale  Ming Yang pentru un proiect în largul coastei de sud. Apoi, Ming Yang va construi o bază de producție în sudul Germaniei, a declarat vicepreședintele Ye Fan.

Goldwind își propune să exporte 3 gigawați anual începând cu 2022. Acest lucru i-ar crește cota de pe piața eoliană de peste mări la 5% de la 3%, potrivit directorului executiv Zhao Zhigang.

“În următorii doi ani, piața eoliană offshore va deveni cu adevărat globală. Sunt prea multe proiecte și prea puțini furnizori.Companiile chineze sunt gata să profite de această oportunitate”, a declarat Mats Sellei, economist la consultanța energetică K2 Management.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Trump distruge Serviciile secrete americane
  • Artizanii indieni de încălțăminte profită de scandalul sandalelor Prada
  • Sluga Nicușor Dan ne bagă în război cu Rusia!
  • Măsurile fiscale anunțate de premierul Bolojan
  • Verdict al sindicaliștilor. Măsurile Guvernului vor închide industria de apărare
  • Polițiștii acuză MAI că vrea să le prelungească, pe șest, vârsta de pensionare
  • Ritualul neobișnuit al marelui portar argentinian Sergio Goycochea. „Era talismanul meu”
  • Bogdan Hossu: E o minciună că nu avem voie să producem energie pe cărbune. Termenul e 2034
  • Tarifele vamale ale Unchiului Sam. Care sunt scenariile posibile înainte de 9 iulie, termenul limită
  • Exit mobile version