Cauta

Giganții tehnologici din China se mențin în cursa AI. Tencent și Baidu își dezvăluie strategiile

Tencent și Baidu, două dintre cele mai mari companii de tehnologie din China, au dezvăluit modul în care se mențin în cursa globală pentru inteligența artificială, chiar și în condițiile în care Statele Unite înăspresc unele restricții asupra cipurilor

Tencent și Baidu, două dintre cele mai mari companii de tehnologie din China, au dezvăluit modul în care se mențin în cursa globală pentru inteligența artificială, chiar și în condițiile în care Statele Unite înăspresc unele restricții asupra cipurilor.

Strategiile acestor companii includ  stocarea de cipuri, eficientizarea modelelor de inteligență artificială și utilizarea de semiconductori autohtoni, potrivit CNBC.

Martin Lau, președintele Tencent – operatorul celei mai mari aplicații de mesagerie din China, WeChat – a declarat că societatea sa are un „stoc destul de mare” de cipuri pe care le-a achiziționat anterior. El se referea la unitățile de procesare grafică (GPU), un tip de semiconductor care a devenit standardul de aur pentru antrenarea modelelor AI.Compania ar avea ”suficiente cipuri de înaltă performanță pentru încă câteva generații viitoare”.

În ceea ce privește inferența – procesul de realizare efectivă a unei sarcini AI, mai degrabă decât simpla instruire – Lau a precizat că Tencent folosește „optimizarea software-ului” pentru a îmbunătăți eficiența, în scopul de a utiliza aceeași cantitate de GPU pentru a executa o anumită funcție.

Baidu a prezentat ceea ce numește capacitățile sale „full-stack” – combinația dintre infrastructura  cloud computing, modelele AI și aplicațiile reale bazate pe aceste modele, cum ar fi chatbotul ERNIE.

„Chiar și fără acces la cei mai avansați semiconductori, capacitățile noastre unice de AI full stack ne permit să creăm aplicații puternice și să oferim o valoare semnificativă”, a declarat Dou Shen, directorul diviziei cloud a Baidu. În plus, „cipurile autosuficiente dezvoltate pe plan intern, împreună cu un pachet de software autohton din ce în ce mai eficient, vor forma o bază solidă pentru inovația pe termen lung în ecosistemul AI din China”.

În opinia lui Gaurav Gupta, analist în domeniul semiconductorilor la Gartner, ”stocarea este o modalitate prin care companiile chineze fac față restricțiilor la export”.

„China și-a dezvoltat propriul ecosistem intern de cipuri, de la materiale la echipamente. A fost surprinzător de consecventă în acest obiectiv  și trebuie să recunoaștem că a obținut un succes decent”.

Mulți directori americani au îndemnat Washingtonul să elimine restricțiile la export, având în vedere progresele Chinei.

Săptămâna trecută, CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a numit restricțiile un ”eșec” deoarece au stimulat Beijingul să dezvolte soluții autonome, în timp ce companiile din SUA  au pierdut vânzări de miliarde de dolari.

Ultimele stiri

  • Alegi ce citești
  • Pacea în condițiile lui Putin, adevăratul test pentru Occident
  • Cu pași timizi: giganții de pe Wall Street se îndreaptă spre criptomonede
  • Dan și Șucu. Președintele și patronul
  • Germanii se revoltă împotriva regenerabilelor. ”Contribuie la încălzirea globală!”
  • ProTV investește MASIV în drepturile pentru Premier League
  • La Liga împarte banii din drepturile TV: Barcelona conduce și la încasări
  • Liberalii pregătesc închisori și pentru minorii care comit fapte penale
  • Armele turcești cuceresc piața americană
  • PNL ar vrea să fie la guvernare „cam în orice condiții”. Insistă liberalii cu varianta Bolojan premier? Ce spune Ciucu
  • Exit mobile version