Cauta

Giganții chinezi ai internetului, doborâți de Beijing

Companiile tehnologice chineze au înregistrat pe piața bursieră cea mai slabă performanță lunară din istoria lor. Indicele CSI Overseas China Internet a scăzut cu peste 26% în iulie.

În timp ce Google, Amazon, Facebook și Apple(GAFA) prosperă, concurenții chinezi, care au amenințat odată hegemonia pe internetul global, sunt supuși controalelor și reglementărilor înăsprite din partea autorităților de la Beijing.

Aproximativ 20 de grupuri Big Tech, printre care Tencent, Alibaba și Didi, au primit instrucțiuni să „efectueze o revizuire amănunțită” a practicilor lor.

Dacă americanii GAFA au stabilit noi maxime istorice pe Wall Street în iulie , companiile chineze de internet au înregistrat cea mai slabă performanță lunară din istoria lor. Indicele CSI Overseas China Internet Index, care include companii chineze de tehnologie listate în Hong Kong și New York, a scăzut cu 26,5% în această lună.

Analiștii de la Societe Generale spun că prioritatea autorităților chineze este eliminarea dominației platformelor  autohtone de internet, care prosperă prin exploatarea forței de muncă ieftine.

Pe Wall Street, Alibaba a pierdut aproape 13% în iulie. Tencent a scăzut cu 18%, cea mai proastă performanță din istoria sa, eliminând capitalizarea de 170 de miliarde de dolari. Iar Meituan, campionul chinez la livrarea la domiciliu, s-a prăbușit cu 29%.

Clienții Goldman Sachs au ajuns chiar să pună sub semnul întrebării natura „neinvestibilă” a piețelor chineze, în timp ce observatorii piețelor financiare și investitorii se așteaptă la o îngrădire a sectorului tehnologic privat din China în anii următori.

Ultimele stiri

  • Dani Mocanu dezvăluie cum a făcut 600.000 de dolari pe TikTok!/„Așa mi-a spus doamna de la ANAF”
  • Noi amănunte în cazul morții Raisei, copila de 2 ani din Dolj. Cine e principalul suspect/Ce povestește bunica fetiței – VIDEO
  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Exit mobile version