AcasăAfaceri„Gaura” de la City Insurance, ascunsă de ASF? Ce arată raportul pe...

„Gaura” de la City Insurance, ascunsă de ASF? Ce arată raportul pe 2021

asf„Gaura” de la City Insurance, ascunsă de ASF? Ce arată raportul pe 2021

ASF a dat joi publicităţii un studiu privind indicatorii prudenţiali ai celor 24 de companii de asigurări de pe piaţa locală din iunie 2020.

Studiul arată că City Insurance, care anul trecut a intrat în faliment, avea o rată de solvabilitate (SCR) de -112% şi o rată a cerinţei minime de capital (MCR) de -450%.

Asta înseamnă că Autoritatea de Supraveghere Financiară știa în ce situație delicată se află cel mai mare asigurator din România.

City Insurance ar fi ascuns bani falși în Elveția

Raportul ASF pe anul 2021 mai arată că City Insurance nu avea suficiente fonduri proprii pentru a acoperi cerinţele de capital.

„În cazul a trei societăţi – City, Asito şi Euroins – fondurile proprii totale disponibile pentru acoperirea MCR au fost insuficiente. În ceea ce priveşte SCR, în cazul a două societăţi – City şi Euroins – fondurile proprii totale disponibile pentru acoperirea SCR au fost insuficiente. Pentru societăţile cu deficit, suma totală a deficitului MCR a fost de 1.586,3mil RON, iar valoarea totală a deficitului SCR a fost de 2.328,2mil RON. De remarcat că în toate cele 3 societăţi au existat evenimente ulterioare relevante, aşa cum este descris mai jos”, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„În ceea ce priveşte SCR (cerinţa de capital de solvabilitate, n.r.), în cazul a două societăţi – City Insurance şi Euroins – fondurile proprii totale disponibile pentru acoperirea SCR au fost insuficiente. Pentru societăţile cu deficit, suma totală a deficitului MCR a fost de 1.586,3 milioane lei, iar valoarea totală a deficitului SCR a fost de 2.328,2 milioane lei. De remarcat că în toate cele 3 societăţi au existat evenimente ulterioare relevante”, se menţionează în raport.

author avatar
Andreea Vlad