AcasăAfaceriGata cu pandemia de Covid-19, gata şi cu averile. Bogaţii lumii pierd...

Gata cu pandemia de Covid-19, gata şi cu averile. Bogaţii lumii pierd MILIARDE pe bandă rulantă!

germania avereGata cu pandemia de Covid-19, gata şi cu averile. Bogaţii lumii pierd MILIARDE pe bandă rulantă!

Cei mai bogaţi oameni din lume au început, pe bandă rulantă, să rămână fără miliarde, după ce pandemia de Covid-19 şi-a piedut din „strălucirea” pe care a avut-o timp de 2 ani.

În total, cei mai avuţi 500 de oameni din lume au pierdut 1.400 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2022, un declin amețitor care marchează cea mai abruptă scădere de șase luni înregistrată vreodată.

Elon Musk şi Jeff Bezos, cei mai „loviţi”

Bogătanii din fruntea clasamentului au înregistrat şi cele mai mari pierderi. Averea lui Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, a scăzut în prima jumătate a anului cu aproape 62 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și-a văzut averea prăbușindu-se cu aproximativ 63 de miliarde de dolari. Averea netă a lui Mark Zuckerberg de la Facebook a fost redusă la mai mult de jumătate.

Este o abatere bruscă de la cei doi ani precedenți, când averile ultrabogaților au crescut pe măsură ce guvernele și băncile centrale au declanșat măsuri de sprijin fără precedent în urma pandemiei Covid-19, stimulând valoarea a orice, de la companiile de tehnologie la criptomonede.

Warren Buffett îşi vrea averea cheltuită rapid

Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, ar putea plănui să redirecţioneze zeci de miliarde de dolari către organizaţia de caritate pentru drepturile la avort, chiar dacă banii au fost alocaţi iniţial pentru fundaţia filantropică condusă de bunul său prieten Bill Gates.

Cunoscutul filantrop a cerut ca întreaga sa avere să fie cheltuită în maximum 10 ani de la moartea sa. Din participaţia de aproximativ 90 de miliarde de dolari pe care Buffet o are la Berkshire Hathaway, 56 de miliarde vor merge către Fundaţia Bill şi Melinda Gates, iar 17,4 miliarde către patru organizaţii caritabile de familie.

author avatar
Andrei Ștefan
978 afisari

7 COMENTARII

  1. Sa vedeti acum nenea Tiri o sa meargă cu Duster iar Bianca lui Bote cu trotineta electronica.

  2. Americani tampiti suciti din vrej.Idiotul de Trump si republicanii lui direct interesati au promulgat o lege prin care afaceristii imobiliari care inchiriaza apartamente sa primeasca lunar o compensatie egala cu valoarea chiriei stabilita de ei pt. fiecare apartament.Au marit chiriile la un nivel inaccesibil pt. majoritatea chiriasilor care au fost nevoiti sa locuiasca acum in masini,rulote,corturi,pe sub poduri,vai de mama lor.Cine a vazut docuentarul,stie.Astfel in timp ce milioane de apartamente zac goale nefolosite de ani de zile ,milioane de americani isi duc viata pe strazi cu copii,cu batrani ,cu bolnavi ,nu au unde se spala,isi fac nevoile pe unde apuca.Iar Presdintele,partidele,alesii locali si federali nu sunt in stare sa abroge Legea tembelului de Trump, in timp ce dela buget sunt pompate in continuu miloane de dolari compensatie pt. apartamente goale.Ca la nebuni.Iar acesti miliardari lacomi,ce dracu or visa sa faca cu atatea mililarde,nu vine unul cu initiativa sa contribuie fiecare cu un miliard,doua,si sa construiasca niste locuinte pt. acei napastuiti ai soartei.

    • Statul o sa cada pentru ca statul – statele nu mai sunt democratii, ci au devenit toate totalitariste.
      O sleahta de oameni au pus mana pe putere si fac legile dupa bunul plac, la fel ca in Evul Mediu, au luat ostatici cetatenii, fura tot prin ”lege” isi daqu ei lor scutiri de taxe ”legal” si de toate.
      Un nou sistem cu doua clase, ei si ceilalti si ceva de mijloc , zbirii, care primesc de la mai mari ca sa ii prosteasca pe sclaveti.
      Rau a ajuns SUA ca tinerii sa inceapa viata cu zeci sau sute de mii de euro datorii pt studii,
      nici nu noi nu imi este rusine, se fura si la noi ca in codru
      De ce sa ne ia atataea taxe si impozite, pentru a-si da ei lor bani si pensii si sporuri si de toate si sa fure, de ce mai dam taxe?
      Statul este esuat totqal si sper cat de curand sa vina rearanjarea, dar nu o sa fie cum vor astia, ca minionii lor cad pe capete, de la vaccinul salvator :))))

    • Multe din aceste sute de miliarde sun iluzorii, create din mărirea speculativa a prețului titlurilor de valoare tranzacționate pe burse. Jucătorii pe burse sunt numiți în mod fals investitori, ei fiind în realitate niște speculanți. Problema locuințelor este una reala în US și arata ce este în fapt capitalismul, o hidosenie sociala. Asta va fi una din cauzele următorului război civil al americanilor. Doane ajuta.

  3. Toți acești bogați menționați și, au făcut averile într, un sistem capitalist, democrat cu respectareadreptulyi la proprietate și exprimare, nicidecum într, un sistem pe care ei vor sa, l implementeze prin noua dezordine mondiala, cu încălcări de drepturi și jefuirea societății, chipurile în numele salvați planetei, când de fapt totul a fost și este o mascarada cusuta cu ață albă

  4. Numai astia care nu contribuie la bugete au bani ei nu sunt ca platitorii de rand ,ca peste tot , astia detin banii ca stiu sa fure legal ca au legi doar pt ei!! Astia subjuga tot sunt o sleatha generalizata care denatureaza societatea civila !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger