AcasăAfaceriFrizerul din Central Park, noua atracție în New York City

Frizerul din Central Park, noua atracție în New York City

La scurt timp după declanșarea pandemiei, Herman James a plecat spre Central Park. Avea să se reinventeze  coafor al celui mai renumit parc din New York.  

Un an mai târziu, afacerile merg bine pentru acest bărbat de 33 de ani, cea mai recentă atracție până în prezent pentru acest plămân verde al metropolei americane. „Îmi place să fiu un pionier într-o situație de monopol”, spune James în timp ce tunde un client așezat pe un scaun pliabil, instalat în perimetrul Strawberry Fields, un loc memorial pentru John Lennon.

În fiecare zi, când vremea o permite, Herman James, înarmat cu ustensilele sale, ia metroul din Brooklyn până la intrarea în parc din Upper West Side. Trecătorii văd un afiș pe care scrie „Coafor Central Park: Tunsori gratuite”. Cu toate acestea, majoritatea clienților(15 pe zi, față de 25 la apogeul pandemiei) îi plătesc  prețul mediu pentru o tunsoare în New York, între 20 și 30 USD, însă, potrivit AFP, există și donatori care oferă chiar și 200 de dolari.

Herman James a început  să tundă în parc în mai 2020, când frizerii au fost nevoiți să închidă din cauza crizei sănătății. Autoritățile nu au reacționat, dar cererea, alimentată de articole din presa locală, i-a făcut “salonul” permanent.

James acceptă rezervări(!) prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, „Schedulicity”. În ciuda redeschiderii frizeriilor și a ridicării majorității restricțiilor la New York miercurea viitoare, el nu intenționează să se întoarcă la serviciu într-un salon tradițional.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Draga James, acum te mai descurci tu cumva, dar stai sa vina foametea adevarata, sa vedem atunci pe unde mai scoti camasa ? 🙂 Dar, lasa, ca iti sare in ajutor comunistul ala de guvernator de Cuomo, sigur nu te va lasa la greu !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger