AcasăAfaceriFrancis Ford Coppola cheltuie milioane din buzunar pentru Megalopolis

Francis Ford Coppola cheltuie milioane din buzunar pentru Megalopolis

Celebrul regizor american va investi 120 de milioane de dolari din fonduri proprii pentru a realiza filmul Megalopolis, un proiect mai vechi,  dar atât de costisitor încât niciun studio nu a dorit să-l producă.

Coppola a scris scenariul de la Megalopolis la începutul anilor 1980 şi poartă discuţii în prezent cu actorii Oscar Isaac, Forest Whitaker şi Cate Blanchett pentru a-l lansa în sfârşit.

Într-un inverviu acordat revistei GQ, regizorul a spus că directorii studiourilor majore de la Hollywood au reacţionat după ce el le-a prezentat acest proiect „în acelaşi fel în care au reacţionat şi atunci când eu am câştigat cinci Oscaruri şi eram cel mai în vogă regizor din oraş, când m-am dus la ei să le prezint Apocalypse Now şi le-am spus: “Acesta este următorul film pe care vreau să-l fac”. Acum eu deţin drepturile asupra Apocalypse Now. Ştiţi de ce le deţin? Pentru că nimeni altcineva nu a dorit să îl producă”.

„Aşadar, imaginaţi-vă… dacă aşa au stat lucrurile când eu aveam 33 de ani şi am câştigat toate premiile importante şi am doborât toate recordurile şi, cu toate acestea, nimeni nu a vrut să mi se alăture, atunci cum credeţi că reacţionează acum? Ştiu că Megalopolis, cu cât va fi mai personal, cu cât va semăna mai mult cu un vis de-al meu, cu atât va fi mai greu de finanţat”, a adăugat Coppola.

Intriga Megalopolis rămâne deocamdată învăluită în mister. Se crede că lungmetrajul va fi realizat în tradiţia unui film epic despre perioada Imperiului Roman, cu o acţiune plasată într-o versiune utopică a oraşului New York, denumit New Rome.

Deși 120 de milioane de dolari reprezintă un buget destul de mare, Coppola a precizat că “nu-i pasă câtuși de puțin de impactul financiar” în cazul unui eșec precum „One From the Heart”, când cineastul a avut nevoie de mulți ani pentru a-și plăti datorile la creditori.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger