AcasăAfaceriFord și Tesla sunt acum aliați în bătălia pentru mașini electrice

Ford și Tesla sunt acum aliați în bătălia pentru mașini electrice

Considerați rivali pe piață, directorii Tesla și Ford – Elon Musk și Jim Farley – au ajuns la o înțelegere: șoferii de vehicule electrice Ford vor avea acces, începând din primăvara anului viitor, la aproximativ 12.000 de superîncărcătoare Tesla din America de Nord, prin intermediul unui adaptor pentru modelele vechi și al unui port încorporat pentru  cele care vor fi lansate în viitor.

Este o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, în contextul unui război al prețurilor pentru vehiculele electrice care a provocat deja daune marjelor de profit ale Tesla și care va menține presiunea asupra Ford – își propune să își mărească de șase ori rata de producție până la sfârșitul acestui an. Dar ambele mărci au de câștigat.

Pentru Tesla, cel mai evident beneficiu constă în obținerea accesului la subvenții, potrivit Bloomberg. Legea privind investițiile în infrastructură și locurile de muncă pune la dispoziție credite de 2,5 miliarde de dolari pentru instalarea de încărcătoare publice – dar numai dacă acestea sunt accesibile unei game largi de modele. Rețeaua de încărcătoare a Tesla este proprie, folosind propriile instalații și software.

În februarie, Casa Albă a anunțat un angajament din partea Tesla de a deschide cel puțin 7.500 de încărcătoare pentru alte modele până la sfârșitul anului 2024.Pentru Ford, avantajul este în dublarea numărului de încărcătoare rapide disponibile în decurs de un an.

Având în vedere obiectivele ambițioase de extindere a vehiculelor electrice, Ford trebuie să reducă rapid costul acestor vehicule, păstrând în același timp profiturile. Compania a prezentat planurile de creștere a marjei de exploatare a vehiculelor electrice de la aproximativ 41% negativ în 2022 la 8% pozitiv  în 2026.

Pe ambele fronturi, atenuarea anxietății legate de autonomie, accesul la o rețea de încărcare rapidă mare și deosebit de fiabilă precum cea a Tesla reprezintă un mare câștig.

Pentru tehnologiile nepoluante în general, promisiunea unor costuri de funcționare mai mici este subminată, într-o anumită măsură, de cheltuielile imediate necesare pentru construirea sau instalarea de hardware.

Este foarte posibil ca potențialii cumpărători de vehicule electrice să considere costul total al proprietății pe durata de viață a vehiculului mai ieftin decât achiziționarea și utilizarea unei versiuni cu motor cu ardere internă.

Cheia pentru o adoptare mai rapidă nu constă în construirea unei capacități excesive, ci în utilizarea mai eficientă a acestei capacități. Este exact ce vor să facă Tesla și Ford.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. O intorsatura neasteptata ?!? Bai Radu Jacota informeaza-te tatã, ford s-a transformat in mobility company de anul trecut adica nu-i mai intereseaza sa vanda masini , s-au vandut globalistilor si avanseaza agenda 2030, ideea e sa nu mai avem mobilitate. Documenteaza-te , sidewalk labs, 15 minutes city etc. You’ll own nothing and you’ll be happy…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger