AcasăAfaceriFinlanda: Operatorul de tecomunicații DNA iese primul în testul de internet mobil...

Finlanda: Operatorul de tecomunicații DNA iese primul în testul de internet mobil Omnitele cu o viteză medie de descărcare de 313 Mbps

Compania finlandeză Omnitele a declarat că un sondaj privind viteza internetului mobil pe care l-a făcut în cele mai mari zece orașe din Finlanda în noiembrie și decembrie a relevat că operatorul mobil DNA a oferit cele mai rapide descărcări medii de date, de 313 Mbps. Sondajul a fost comandat chiar de DNA, însă Omnitele a preluat măsurători și din rețelele Elisa și Telia. Se spune că Elisa a atins 267 Mbps, iar Telia Finland a ajuns la 215 Mbps.

DNA a afirmat că cele zece orașe acoperite de sondajul Omnitele găzduiesc mai mult de 40% din populația finlandeză. Aceste orașe sunt Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyvaskyaa, Lahti, Kuopio și Pori.

Omnitele a declarat că sondajul său s-a concentrat pe viteza de date disponibilă cu abonamentul premium pentru fiecare operator, oferind un volum de date nelimitat și cea mai rapidă viteză de date disponibilă pentru un terminal compatibil 5G.

Vitezele de date realizate de toți operatorii au fost la un nivel „excelent”, a spus Omnitele. Având în vedere cele mai tipice utilizări, cum ar fi navigarea pe web și streamingul video, ratele de transfer de date măsurate permit un serviciu mobil excelent pentru toți cei trei furnizori, a spus acesta.

Implementarea 5G înseamnă că viteza internetului s-a îmbunătățit semnificativ de la măsurătorile anterioare, a spus Omnitele. Rezultatele de referință au variat în diferite orașe și locații, în principal în funcție de stadiul de implementare a tehnologiei 5G. În toate cele zece orașe, fiecare operator avea 5G disponibil, deși cu o acoperire diferită.

În plus față de viteza medie a datelor, studiul a investigat disponibilitatea diferitelor niveluri de calitate video, pe baza recomandărilor privind viteza conexiunii. Omnitele a declarat că 5 Mbps a fost selectat ca cerință standard pentru streaming video HD și 25 Mbps pentru video UHD (4K), acest nivel fiind atins în 97-98% din timp de toate abonamentele. Cerința UHD (25 Mbps) a fost atinsă de 89% din eșantioanele cu abonamentul DNA, de 91 la sută din eșantioanele cu abonamentul Elisa și de 86% din eșantioanele cu abonamentul Telia.

author avatar
Andrei Coman
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger