AcasăAfaceriFinanțele americane adoptă Bitcoin

Finanțele americane adoptă Bitcoin

Pariul pe Bitcoin și alte monede virtuale este riscant, incert din punct de vedere juridic, dar potențial foarte profitabil.

Confruntați cu această dilemă, giganții din Wall Street își avansează strategiile privind criptomonedele.

Cea mai mare bancă americană, JP Morgan Chase, studiază lansarea unui fond Bitcoin, destinat clienților bogați, a declarat pentru CoinDesk o sursă familiarizată cu situația.

Analiștii de cercetare a băncii emit în mod regulat informații pe piață despre prețul și perspectivele Bitcoin. În 2019, JP Morgan  a devenit prima bancă globală care a proiectat o rețea pentru a facilita plățile instantanee utilizând tehnologia blockchain – JPMCoin.

Goldman Sachs a lansat recent o echipă dedicată de intermediere a criptomonedelor.

Venerabilul administrator de active State Street a anunțat joi crearea unei divizii dedicate activelor digitale. De asemenea, clienții Interactive Brokers vor putea tranzacționa criptomonede până la sfârșitul verii.

Compania ForUsAll, care gestionează economiile la pensionare de 70.000 de angajați, a încheiat  un acord cu Coinbase pentru a permite clienților săi să includă până la 5% din criptomonedă în fondurile lor.

Șefii băncilor Wells Fargo, Citigroup și Bank of America au indicat cu toții strategii de acces la piața criptografică.

Fidelity Investment, unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, oferă din 2018 servicii de brokeraj și depozite rezervate câtorva investitori, cum ar fi fondurile speculative. Însă a depus cererea pentru un fond listat care să replice fluctuațiile în moneda virtuală, un „ETF(Exchange Traded Fund)Bitcoin”.

Acest tip de produs, bine cunoscut comercianților de acțiuni, ar putea facilita accesul persoanelor la criptomonede.

Gary Gensler, președinte al U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) a declarat recent că sectorul criptografic ar putea beneficia de o protecție sporită a investitorilor și a cerut Congresului să acorde agenției de reglementare autoritatea asupra locurilor de tranzacționare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger