AcasăAfaceriFerrari, unic și în era electrică

Ferrari, unic și în era electrică

Ferrari va produce întotdeauna cu o mașină mai puțin decât doresc clienții bogați pentru a-și păstra unicitatea, în timp ce trece la modele electrice”, a declarat joi directorul general Benedetto Vigna, care a dezvăluit noul plan de afaceri al companiei din Maranello.

Vigna a confirmat planurile producătorului italian de a lansa primul său model electric în 2025.

„Tot ceea ce facem se va concentra întotdeauna pe a fi distinctiv Ferrari”, a subliniat președintele companiei, John Elkann.”Setul de oportunități pe care îl oferă electrificarea și electronica ne va permite să facem mașini și mai unice”.

Ferrari se așteaptă ca mașinile complet electrice să reprezinte 5% din vânzări în 2025 și 40% în 2030, a precizat Vigna. Se vor dezvolta și  construi motoare electrice și module de baterii pentru pentru aceste modele.

Confruntați cu interdicțiile iminente privind vehiculele pe bază de combustibili fosili în Europa și China, marile companii auto  s-au angajat să cheltuiască peste 250 de miliarde de dolari până în 2025 pentru trecerea la electrificare.

La fel ca și alți producători de mașini sport, provocarea Ferrari merge dincolo de investițiile uriașe de capital necesare pentru a dezvolta modele electrice care să poată egala performanțele predecesorilor lor de înaltă performanță pe bază de combustibil fosil.

Atât clienții, cât și investitorii sunt mulțumiți de ceea ce face Ferrari în prezent, cu un carnet de comenzi lung pentru mașini care încep de la aproximativ 210.000 de euro (218.000 de dolari).

Acțiunile Ferrari au rămas aproape nemișcate în ultimele 12 luni, față de o scădere de 18% pentru indicele auto european SXAP și un minus  de 13% pentru indicele de lux STXLUXP.

author avatar
Radu Jacotă Redactor