AcasăAfaceriFerrari țintește 1,5 miliarde de euro

Ferrari țintește 1,5 miliarde de euro

Producătorul din Maranello și-a majorat marți previziunile de profit pentru anul în curs, după ce a publicat rezultate puternice în al treilea trimestru, primul de la preluarea mandatului noului șef Benedetto Vigna.

Ferrari țintește acum un câștig ajustat înainte de dobândă, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) pentru întregul an 2021 de aproximativ 1,52 miliarde de euro, comparativ cu previziunile anterioare de între 1,45 și 1,50 miliarde de euro.

„Rezultatele puternice din trimestrul trei sunt un pas important către revizuirea ascendentă a prognozei pentru 2021”, a spus Benedetto Vigna într-un comunicat.

De asemenea, Ferrari a înregistrat „un record de comenzi” în întreaga lume, în special în China și Statele Unite, a adăugat el.

În al treilea trimestru, EBITDA ajustat al Ferrari a crescut cu 12%, la 371 de milioane de euro, depășind ușor așteptările analiștilor care se așteptau la 365 de milioane de euro, potrivit unui sondaj Reuters.

Vânzările sale pentru perioada iulie-septembrie au crescut cu 19%, până la 1,053 miliarde de euro. Cu toate acestea, compania rămâne precaută cu privire la perspectivele pentru întregul an, prognozând livrări de 4,3 miliarde de euro sau mai puțin, față de estimările anterioare de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor