AcasăAfaceriFerrari ține piept revoluției mașinilor electrice. Compania nu renunță la motorul cu...

Ferrari ține piept revoluției mașinilor electrice. Compania nu renunță la motorul cu ardere internă

ferrariFerrari ține piept revoluției mașinilor electrice. Compania nu renunță la motorul cu ardere internă

Ferrari va continua să dezvolte și să construiască motoare cu ardere internă (ICE) până la sfârșitul anilor 2030, în ciuda apelurilor din partea mai multor piețe-cheie de a dezvolta vehicule electrice. Potrivit CEO-ului Ferrari, producătorul auto va continua să construiască vehicule ICE ca „o parte esențială a moștenirii companiei”.

Deși majoritatea producătorilor de automobile vizează vânzări de vehicule electrice de cel puțin 30% până la 50% până în 2025, Ferrari intenționează să lanseze primul său vehicul complet electric în acel an, reprezentând doar 5% din vânzările totale până în 2026.

Ferrari anticipează o viaţă mai lungă a motoarelor sale cu combustie internă

De ceva timp, Ferrari a rezistat vehiculelor electrice pure, invocând faptul că tehnologia „nu este gata” pentru a fi folosită în supermașini. În ciuda acestui fapt, tehnologia electrică oferă mai multă putere, potrivit electrek.co.

CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a declarat recent pentru BBC că ar fi „arogant” să dicteze ce pot cumpăra clienții, în ciuda solicitărilor pentru transport durabil. Vigna a adăugat că Ferrari va continua să reziste vehiculelor electrice și, în schimb, va construi mașini ICE, bazându-se pe „o parte esențială a moștenirii companiei”.

În ciuda mai multor piețe auto importante care interzic vânzarea de vehicule noi ICE, UE a convenit recent asupra unei dispoziții de combustibili electronici sintetici, dându-i lui Ferrari undă verde să continue construirea de vehicule ICE.

Anul trecut, Ferrari a dezvăluit că se va strădui să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în lanțul său valoric până în 2030 prin energie și materiale regenerabile, pe lângă călătoria de electrificare a producătorului auto.

Ferrari oferă în prezent patru modele hibride, dar încă nu are planuri pur EV până în 2025. Producătorul auto se așteaptă ca vehiculele complet electrice să reprezinte 40% din flota sa până la sfârșitul deceniului.

author avatar
Andreea Vlad