AcasăAfaceriFerrari s-a ținut de cuvânt: 296 GTB, noul model hibrid

Ferrari s-a ținut de cuvânt: 296 GTB, noul model hibrid

Ferrari a dezvăluit joi un nou hibrid plug-in, pentru a-şi creşte oferta de vehicule curate şi a răspunde la modificarea gusturilor pe piaţa exclusivistă a mașinilor sport de înaltă performanță.

Noul 296 GTB vine după ce în 2019 constructorul din Maranello a lansat SF 90 Stradale, primul său hibrid, urmat în 2020 de SF90 Spider. În schimb, în ceea ce priveşte automobilele complet electrice, Ferrari a promis că primul său model va fi lansat abia în 2025.

În prezent, Ferrari şi concurenții săi se străduiesc să pună la punct strategii de electrificare a automobilelor lor fără a pierde din performanţele care susţin preţul foarte mare la care se vând aceste supercaruri.

Porsche oferă deja un vehicul complet electric –Taycan –  însă Ferrari este în faţa principalului rival Lamborghini, al cărui prim model electric va apărea abia în a doua jumătate a acestui deceniu.

Pentru o strategie în noua eră a electrificării, Ferrari a decis la începutul acestei luni să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, care în ultimii 26 de ani a lucrat la producătorul de cipuri STMicroelectronics, inclusiv în postul de director general.

296 GTB este primul dintre cele trei noi autoturisme promise de Ferrari pentru acest an. Modelul vine după 812 Competizione şi 812 Competizione A, două ediţii limitate, cu motoare V12, prezentate în luna aprilie.

Motorul lui 296 GTB este un turbo  cu şase cilindri în V, care, cuplat cu un motor electric de 122  KW, poate produce 830 de cai putere.

Ferrari intenționează să lanseze 15 noi modele între 2018 şi 2022, printre care şi primul SUV al mărcii, denumit Purosangue, aşteptat în cursul următorului an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor