AcasăAfaceriFerrari alege un nou șef pentru lumea tehnologiei

Ferrari alege un nou șef pentru lumea tehnologiei

Ferrari a apelat la un nou director executiv, Benedetto Vigna, pentru sarcina delicată de a transforma constructorul italian de supercaruri în era electrificării și a dispozitivelor digitale.

O numire care nu este întâmplătoare: Vigna, 52 de ani, conduce în prezent cea mai mare divizie a producătorului de cipuri STMicrolectronics.

Și va ocupa, de la 1 septembrie, postul lăsat vacant de șase luni după ce Louis Camilleri a demisionat în decembrie invocând motive personale.

Președintele John Elkann, descendent al familiei Agnelli care controlează Ferrari prin firma sa de investiții Exor, s-a declarat “încântat” să-l primească în funcția de CEO pe Vigna și i-a lăudat “înțelegerea profundă a noilor tehnologii care determină schimbări în industria auto”.

Elkan a condus provizoriu Ferrari după retragerea lui Camilleri. În aprilie, el a spus că noul CEO al companiei ar trebui să aibă „toate calitățile potrivite, inclusiv importante capacități tehnologice”, punând capăt speculațiilor din presă care arătau că noul executiv ar proveni din lumea comerțului de lux.

Producătorul din Maranello, care oferă deja modele hibride, a promis prima sa mașină complet electrică pentru 2025.

Pe 31 august, Benedetto Vigna ca părăsi grupul Micro-electromecanical Systems and Sensors, cea mai mare și mai profitabilă afacere STM din 2020.

„Numirea lui Vigna reflectă necesitatea de a reinventa Ferrari în drumul către noile tehnologii”, susține Philippe Houchois, analist la compania de consultanță financiară Jefferies Group.

author avatar
Radu Jacotă Redactor