AcasăAfaceriFemeile atacă Wall Street

Femeile atacă Wall Street

Lumea finanțelor s-a deschis treptat femeilor, o evoluție simbolizată prin sosirea recentă  a lui Jane Fraser în fruntea băncii Citigroup, unul dintre flagship-urile Wall Street.

Promovarea sa „este un pas simbolic”, spune Lorraine Hariton, directorul Catalyst, o organizație care lucrează pentru promovarea femeilor pe piața muncii. „Dar mai este un drum lung” de parcurs pentru a atinge paritatea și egalitatea de gen în lumea afacerilor.  În 2019, femeile au reprezentat peste 50% din angajații din sectorul serviciilor financiare din Statele Unite, dar doar 22% din manageri (în afară de cele mai înalte funcții), potrivit unui raport al Deloitte. Conform tendințelor actuale, această cifră ar ajunge la doar 31% în 2030. Analiștii financiari bărbați au câștigat în medie cu 17% mai mult în 2020 decât omologii lor de sex feminin, notează AFP.

“Pentru fiecare Jane Fraser, există sute, mii de femei cu abilitățile potrivite, însă nu li se oferă oportunități pentru a merge mai departe”, a declarat Muriel Wilkins, de la firma de consultanță executivă Paravis Partner. La JP Morgan Chase, printre cele mai mari bănci din SUA, directorul executiv Jamie Dimon a creat  programul de dezvoltare a carierei „Women of the Move”, deschis tuturor femeilor din instituția financiară. Aproximativ 500 de angajate au participat la prima sesiune de anul trecut și 2.000 au aplicat pentru a doua. Conform asociației “Girl who Invest”, femeile reprezintă în prezent doar 6% din managerii companiilor de capital de risc și doar 3% din fondurile speculative. “Însă perspectivele se schimbă”, precizează directorul Catalyst, din ce în ce mai multe companii financiare  au acum o proporție de 40% femei dintre noii angajați și caută să crească acest procent prin programe de instruire și recrutare încă din campusurile universitare.

author avatar
Radu Jacotă
193 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce mai ataca?
    Ele au cititor de carduri intre picioare.
    Finante în ele baga bărbați.
    Altfel nu ar avea bănuți nici pentru chiloți.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri