AcasăAfaceriFalimentul City Insurance. Conducerea ASF, chemată la raport în Senat

Falimentul City Insurance. Conducerea ASF, chemată la raport în Senat

ASFFalimentul City Insurance. Conducerea ASF, chemată la raport în Senat

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară – ASF este așteptată miercuri pentru o primă discuție în Comisia Economică a Senatului despre prăbușirea companiei City Insurance.

„Mâine (miercuri – n.r.) am invitat conducerea Au­to­rității de Supraveghere Financiară – ASF la o primă discuție în Comisia Economică a Senatului. Alături de colegii mei, încercăm să aflăm cum a fost posibilă prăbușirea companiei City Insurance”, anunță președintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senat, Silvia Dinică.

La audieri au fost chemați și reprezentantii Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), dar și cei ai transportatorilor și service-urilor membre ale COTAR, potrivit hotnews.ro.

Foști șefi ai ASF, vizați de o anchetă penală

20 de persoane, îndeosebi din fosta conducere a ASF, sunt vizate de o anchetă privind activitatea firmei de asigurări, potrivit Europa Liberă. Sursa citată arată că ASF a amendat conducerea societății de mai multe ori și că a sesizat procurorii pentru a face verificări în derularea acestui faliment de jumătate de miliard de euro.

Europa Liberă mai arată că primele sesizări penale au fost făcute în urmă cu cinci luni, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și la Secția Penală și de Urmărire Criminalistică a Parchetului General, în anchetă fiind solicitate date din Elveția și Luxemburg, dar și de la autoritățile din Insulele Cayman, locul unde a fost înregistrată firma offshore care a reasigurat societatea din România.

ASF a cerut falimentul City Insurance

Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară a hotărât să retragă autorizația de funcționare a Societății City Insurance și a constatat intrarea în starea de insolvență. Compania care intră în faliment era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA având aproximativ trei milioane de clienți.

Falimentul City Insurance readuce în actualitate schimbări importante ale regulilor RCA pe care autoritățile încearcă să le facă de mai bine de trei ani. De data aceasta, afirmă surse din mai multe zone, ele chiar vor fi implementate într-un timp relativ scurt, însă „adăugirile” aduse în timp mai ales de firmele asigurare nasc controverse.

author avatar
Andreea Vlad
219 afisari

2 COMENTARII

  1. a spus o manastire la tv ca astiade la city le a prezentat cica garantia pe un format de hartie obisnuit ca au banii 50 de mil fara alte verificari si uita asa ne a vandut drepturi colective si a distrus o intraga afacere pt o simpla hartie fara valoare ,cand ei sunt platiti sa verifice nu sa se uite ca mata in calenfar!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger