AcasăAfaceriExtrem de rar. Diamantul care se va vinde cu peste 21 milioane...

Extrem de rar. Diamantul care se va vinde cu peste 21 milioane de dolari

Sotheby’s Dubai a dezvăluit un diamant “extrem de  rar”, de culoare roz intens, care se așteaptă să se vândă cu peste 21 de milioane de dolari când va fi scos la licitație luna viitoare.

Denumit Williamson Pink Star, are 11,15 carate și a fost certificat ca fiind „intern impecabil” și „fancy vivid” – cel mai înalt grad de diamant colorat disponibil. Este doar al doilea diamant roz de acest calibru și greutate care a ajuns vreodată la licitație.

Dezvăluită în cadrul unei ceremonii la Bursa de diamante din Dubai, piatra prețioasă este admirată de public începând de marți la Monogram Room, Four Seasons Hotel Dubai International Financial Centre, înainte de a călători în Singapore și Taipei, urmând să fie licitatată la  5 octombrie.

“Impulsionate de o ofertă limitată și de cererea în creștere, prețurile pentru diamantele roz mari de calitate superioară de peste 5 carate au crescut exponențial în ultimul deceniu, iar apariția Williamson Pink Star întărește optimismul pieței”, a precizat  Wenhao Yu, președintele departamentului de bijuterii și ceasuri de la Sotheby’s Asia.

Se știe că doar două diamante roz sunt mai mari decât acesta, și doar unul a apărut vreodată la licitație. CTF Pink Star, o piatră fancy vivid pink de formă ovală, 59,60 carate, a fost vândut în aprilie 2017 pentru 71,2 milioane de dolari, stabilind un record mondial pentru „cel mai scump diamant, piatră prețioasă sau bijuterie”, care încă se menține cinci ani mai târziu.

Celălalt diamant nu va ajunge niciodată pe piață, deoarece a fost dăruit reginei Elisabeta a II-a ca dar de nuntă în 1947 de către John Thorburn Williamson, proprietarul minei din Tanzania unde a fost descoperit.

author avatar
Radu Jacotă Redactor