AcasăAfaceriExplozia aplicațiilor financiare va continua și în lumea post-pandemică

Explozia aplicațiilor financiare va continua și în lumea post-pandemică

Pandemia Covid-19 a afectat direct modul în care consumatorii interacționează cu instituțiile financiare și aplicațiile FinTech sunt la mare căutare, înregistrând o creștere de 132% la nivel global în descărcări în ultimii doi ani, se arată într-un raport al companiei AppsFlyer.

Potrivit consultanței Bain & Company, conștientizarea sporită cu privire la răspândirea virusului Covid-19 prin intermediul bancnotelor va însemna că sute de milioane de consumatorii vor continua să accepte plăți digitale și utilizarea aplicațiilor de finanțare pe măsură ce economia globală începe să se recupereze.

Piețele în curs de dezvoltare au dominat numărul instalărilor acestor aplicații ( servicii bancare, plăți mobile, transferuri de bani, gestionarea bugetului, carduri de credit etc)cu o medie de descărcări cu 70% mai mare decât economiile dezvoltate.

Țări precum India, Brazilia și Indonezia au reprezentat aproape jumătate din totalul descărcărilor globale, în timp ce piețele cu cea mai rapidă creștere a descărcărilor de aplicații financiare sunt Egipt, Hong Kong, Turcia, Africa de Sud și SUA.

„FinTech a experimentat o transformare digitală rapidă în ultimul an, pandemia ducând la o schimbare a mentalității chiar și pentru cei care s-au adaptat lent”, spune Shani Rosenfelder, șef de conținut și informații mobile la AppsFlyer.

Chiar și după încheierea pandemiei, pentru mulți oameni, modul în care interacționează cu băncile lor se va schimba permanent, deoarece utilizarea tehnologiei pentru gestionarea sarcinilor financiare a ajutat la economisirea timpului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor