AcasăAfaceriEuro, nou maxim istoric în fața leului

Euro, nou maxim istoric în fața leului

Euro, nou maxim istoric în raport cu leul (foto: b1.ro)

Vești deloc bune pentru românii cu rate la bănci.

Moneda unică europeană și-a continuat creșterea în raport cu leul, atingând, în această a treia zi a săptămânii, o nouă valoare record.

Banca Națională a României (BNR) a cotat miercuri euro la 4,8590 lei, valoare în creștere cu 0, 45 de bani față de cea anunțată marți, respectiv 4,8545 lei/euro. Astfel că specialiștii au constatat că s-a atins un nou maxim istoric al euro în raport cu leul.

Din câte se poate vedea la o simplă parcurgere a cursului de schimb anunțat de BNR în cursul zilei de miercuri, 9 septembrie, leul s-a depreciat și în fața monedei americane. Dolarul american a ajuns la 4,1269, în creștere cu 1,33 de bani față de cotația anunțată marți, respectiv 4,1136 lei/dolar.

Ce spunea recent premierul Orban

În prima zi a săptămânii, când fusese atins un nou maxim istoric, Banca Națională anunțând un curs de referință de 4,8552 lei pentru un euro, șeful Guvernului se arăta încrezător în BNR. ”Cred că în această perioadă de criză economică a existat o stabilitate a cursului de schimb leu-euro. Sigur că sunt anumite perioade din an în care există o anumită presiune asupra cursului. Aici sunt convins că Banca Națională (…) urmărește cu mare atenție fenomenele și, așa cum a reușit și până acum, va reuși și în continuare să mențină o relativă stabilitate a cursului de schimb leu-euro”, declara, luni, Ludovic Orban.

83 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat de transparent este modul de stabilire a cursului de către BNR? Este corect eșantionul folosit de BNR la stabilirea cursului? Fac băncile tranzacții la cotațiile folosite de BNR la stabilirea cursului sau tranzacțiile se fac la cotații mai mici? Cursul asta este pentru toată lumea sau numai pentru amărâții cu rate la bănci, facturi de plata la utilități și medicamente? Dacă cererea de euro este atât de mare unde este valuta din exporturile bunurilor produse în România? Are legătură cursul asta apocaliptic cu procesul lui Isărescu? Tache baga-ți puțin nasul și sigur vei da lovitura!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger