AcasăAfaceriEstimări sumbre: lockdown-urile au lăsat o „gaură” de 10 mii de miliarde...

Estimări sumbre: lockdown-urile au lăsat o „gaură” de 10 mii de miliarde $ în economia globală

economie globalaEstimări sumbre: lockdown-urile au lăsat o „gaură” de 10 mii de miliarde $ în economia globală

Lumea va rămâne cu o „gaură” de circa 10.000 de miliarde de dolari din cauza pandemiei de coronavirus şi a lockdown-urilor impuse de guvernele naționale, potrivit estimărilor ONU.

Asta înseamnă aproximativ de două ori PIB-ul Japoniei, comparativ cu scenariul în care pandemia de COVID-19 nu ar fi avut loc. Așadar, efectele blocajelor totale pentru stoparea răspândirea pandemiei de COVID-19 au însemnat pierderi colosale pentru economia globală.

Potrivit unui raport întocmit în cadrul Conferinţei ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), deşi economia globală ar putea înregistra o creştere cu 4,7% anul acesta, va înregistra totuşi un minus de 10.000 de miliarde de dolari, scrie HotNews.

Țările mai sărace continuă să se lupte în continuare cu dificultăţi

În timp ce economiile dezvoltate au lansat ample planuri de redresare, țările în curs de dezvoltare duc greul recesiunii „din cauza spaţiului fiscal limitat, a constrângerilor tot mai mari ale balanţei de plăţi şi a lipsei sprijinului internaţional adecvat”, ceea ce a dus la „unele din cele mai mari scăderi de venit individual raportat la PIB”.

Pe de altă parte, UNCTAD şi-a îmbunătăţit previziunile privind creşterea economică globală pe 2021 faţă de estimarea anterioară de 4,3%, având în vedere o posibilă „redresare mai puternică în Statele Unite”.

În ianuarie, Banca Mondială a estimat că economia globală ar putea creşte cu 4% în anul în curs, în timp ce Fondul Monetar Internaţional a optat pentru o viziune mai optimistă, de 5,5%, aminteşte dpa.

author avatar
Andreea Vlad
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger