AcasăAfaceriEste cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Suma colosală plătită pe acest...

Este cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Suma colosală plătită pe acest Mercedes Benz

masinaEste cea mai scumpă mașină vândută vreodată. Suma colosală plătită pe acest Mercedes Benz

​O mașină Mercedes-Benz a devenit cea mai scumpă din lume, fiind cumpărată pentru 142 milioane dolari. Modelul Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe a fost produs în 1955, doar două astfel de mașini există, iar recordul precedent este din 2018 și a fost depășit cu mult.

Mașina care fusese păstrată în colecția producătorului auto german a fost vândută unui proprietar privat pentru 135 de milioane de euro, echivalentul a 142 de milioane de dolari.

Mașina a înregistrat un record mondial

Acest preț o face cea mai scumpă mașină despre care se știe că a fost vândută vreodată, potrivit Hagerty, o companie care urmărește valorile mașinilor de colecție.

Banii obținuți din vânzare vor fi folosiți pentru a înființa Fondul Mercedes-Benz, un fond global de burse, a spus Mercedes într-un anunț, potrivit CNN.

Acum patru ani, un Ferrari 250 GTO din 1962 s-a vândut cu 70 milioane dolari. Recordul a fost doborât acum, de un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe produs în 1955.

Cele două supermașini germane produse acum 67 de ani purtau numele șefului de atunci pe inginerie al Mercedes-Benz, Rudolf Uhlenhaut, și viteza maximă ce poate fi atinsă este 300 km/h. Motorul dezvoltă 300 de Cai Putere.

Supranumită „Mona Lisa mașinilor”

Mașina a fost vândută în cadrul unei licitații cu circuit închis organizată la muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart. Numele cumpărătorului a fost ținut secret.

Prețul a fost atât de mare și fiindcă este extrem de rar ca o mașină de curse atât de veche și de puternică să fie scoasă la licitație. Cele mai multe mașini de curse din anii 30-50 ai secolului trecut, fie sunt în muzee, fie la colecționari bogați care nici nu s-ar gândi să le vândă.

author avatar
Andreea Vlad
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger