AcasăAfaceriEmiratele Arabe, miliarde de dolari în tranzacții militare

Emiratele Arabe, miliarde de dolari în tranzacții militare

Forțele armate din Emiratele Arabe Unite au atribuit contracte în valoare de 7,29 miliarde dihrami (2 miliarde de dolari) în ziua a doua a  Expoziției și Conferinței Internaționale de Apărare, Idex 2021, cel mai mare eveniment de profil din Orientul Mijlociu, care se desfășoară la Abu Dhabi National Exhibition Centre(21-25 februarie).

EAU au convenit un total de 11 contracte, semnând 9 acorduri în valoare de 6,98 miliarde USD cu companii internaționale, în timp ce firmele locale au câștigat acorduri în valoare de 310 milioane Dh, a declarat generalul de brigadă Mohammed Al Hassani, purtător de cuvânt oficial al Idex. Printre companiile locale care au câștigat contracte s-au numărat International Golden Group și Ahmed Al Mazrouei Metal Industries.

Consiliul Economic Tawazun din Abu Dhabi și Thales Emarat Technologies au anunțat lansarea unui centru radar de excelență,  al cărui mandat include dezvoltarea, construirea, întreținerea și sprijinirea radarelor Thales – o continuare a unui proiect înființat în 2019. Tawazun a semnat, de asemenea, un acord de cooperare cu Autoritatea Generală pentru Industrii Militare (GAMI) din Arabia Saudită, “pentru a explora potențialul pentru proiecte comune și a identifica domeniile de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării”, explică președintele Departamentului Finanțelor din Abu Dhabi, Jassem Mohammed Bu Ataba AlZaabi, citat de TheNationalNews.Halcon, producătorul de arme ghidate de precizie și care face parte din grupul Edge, a dezvăluit la Idex prima sa rachetă de croazieră anti-navă. “HAS-250 este un progres semnificativ în încercarea noastră de a dota forțele navale cu cel mai performant sistem de rachete de croazieră.

Concepută și dezvoltată de Halcon în Emiratele Arabe Unite, această armă va contribui la apărarea activă și se va baza pe reputația extinsă a companiei Edge”, a declarat Saeed Al Mansoori, director executiv al Halcon. Filiala din EAU a producătorului sud-african  de armament Paramount Group a anunțat înființarea de noi birouri la Tel Aviv, ca urmare a normalizării relațiilor din Emirate și Israel în septembrie anul trecut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger