AcasăAfaceriElon Musk vinde acțiuni Tesla pe bandă rulantă. Cu ce probleme se...

Elon Musk vinde acțiuni Tesla pe bandă rulantă. Cu ce probleme se confruntă, de fapt, miliardarul

teslaElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu se oprește: miliardarul continuă să vândă acțiunile companiei. Musk a vândut și luni acțiuni în valoare de 931 de milioane de dolari, totalul vânzărilor în ultimele șase zile de tranzacționare ajungând la 7,8 miliarde de dolari.

Vânzările de acțiuni Tesla de luni fac parte dintr-un plan pe care l-a stabilit în urmă cu două luni pentru a exercita un bloc și mai mare de opțiuni pe acțiuni înainte ca acestea să expire în august 2022. Persoanelor din interiorul companiei, cum ar fi directorii generali, li se permite să stabilească un plan de vânzare de acțiuni, astfel încât vânzările să aibă loc automat, fără a fi afectate de informațiile non-publice pe care le pot avea despre companie, potrivit CNN.

Elon Musk, se confruntă cu o potențială taxă de peste 10 miliarde de dolari pentru opțiunile pe acțiuni care i-au fost acordate în 2012.

Taxele nu sunt singurul motiv pentru care Elon Musk vinde acțiuni Tesla

Dar a continuat să vândă acțiuni suplimentare și este probabil că acele vânzări nu au avut legătură cu exercițiile de opțiuni pe acțiuni pe care trebuie să le vândă până în august 2022. Aceasta înseamnă că sunt probabile vânzări viitoare de stoc, notează CNBC.

Opțiunile privind cele 23 de milioane de acțiuni ale lui Elon Musk expiră anul viitor, în lun august, care este și termenul limită pentru factura fiscală datorată Californiei și Internal Revenue Service.

Opțiunile lui Musk sunt impozitate ca venit obișnuit, deoarece sunt considerate compensații. Rata combinată federală și din California ar putea ajunge până la 54%. Prețul de exercitare a opțiunilor este de 6,24 dolari pe acțiune, iar prețul acțiunilor Tesla de luni a fost de peste 1.160 de dolari pe acțiune, așa că ar plăti taxe mai mari – mai mult de 10 miliarde de dolari pentru câștigul său de peste 20 de miliarde de dolari.

author avatar
Andreea Vlad
456 afisari

2 COMENTARII

  1. Ai datorii? Aici e salvarea ta! Proiect B: a luat amploare! Noi mergem spre Hollywood! Proiect B: merita cu adevarat! Bani online, cu un subiect de Hollywood! Incepe acum o noua viata! Cu toate fortele spre Hollywood! Promovam un subiect original de film! Aici ai cel mai bun sprijin! E usor sa faci bani online aici! Fa bani si vino mai aproape de Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email hzctuky69@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger