AcasăAfaceriElon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume....

Elon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume. Ce avere are CEO-ul Tesla

elon muskElon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume. Ce avere are CEO-ul Tesla

CEO-ul Tesla Elon Musk este din nou pe primul loc în topul miliardarilor lumii, după ce l-a învins pe francezul Bernard Arnault.

Directorul general al Tesla fusese detronat de pe primul loc de Bernard Arnault, patronul brandului francez de lux LVMH, în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci Musk a rămas pe locul 2 timp de mai bine de două luni.

Elon Musk deține o avere estimată la 187,1 miliarde de dolari

Începând de luni, însă, Bloomberg spune că o revenire a acţiunilor Tesla l-a readus pe Musk pe primul loc în clasamentul miliardarilor în timp real.

Potrivit Bloomberg, averea netă a lui Musk era de aproximativ 187,1 miliarde de dolari luni, după închiderea pieţelor, depăşind cu puţin averea de 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault.

Dacă acţiunile Tesla au scăzut puternic anul trecut, pe fondul achiziţiei cu probleme a Twitter şi a unei scăderi mai ample a pieţei de tehnologie, în 2023 acţiunile producătorului de vehicule electrice au început să crească din nou.

Musk este cea mai bogată persoană din lume, dar deţine, totodată, recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva în istorie. La sfârşitul anului trecut, Musk a devenit prima persoană care a pierdut o avere de 200 de miliarde de dolari – după ce averea sa netă a scăzut de la 340 de miliarde de dolari, în noiembrie 2021, la 137 de miliarde de dolari în decembrie 2022.

Recuperarea de către Musk a titlului de cea mai bogată persoană este, cu siguranță, o veste binevenită pentru bărbatul care încă face față unui val de publicitate negativă de la achiziționarea Twitter și Tesla în 2022.

author avatar
Andreea Vlad