AcasăAfaceriElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter...

Elon Musk şi-a pus singur „piedică”: cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

teslaElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

Preţul acţiunilor Tesla a scăzut de când Musk a propus acordul pentru Twitter. La începutul lunii aprilie, acesta a atins un vârf de 1.145 USD pe acţiune, iar în prezent se situează la aproximativ 714,72 USD.

Astfel, cel mai bogat om din lume s-a „faultat” singur cu două gloanţe dintr-un singur foc. Twitter a caracterizat ieşirea lui Musk „un model de ipocrizie” în procesul iniţiat.

Musk, dat în judecată

Twitter îl dă acum în judecată pentru că a încălcat pe nedrept acordul și a cerut ca acest caz să fie audiat la Curtea Cancelariei Delaware, în septembrie.

Pe Wall Street, prețul acțiunilor Twitter a scăzut cu 11%, luni, dar în următoarele două zile a reușit să recupereze aproximativ 13% și a revenit în apropierea nivelului de închidere al săptămânii trecute, 36,73 USD. Totuși, în timpul sesiunii de joi atitudinea negativă a revenit pe piață și cotația a scăzut cu mai mult de un punct procentual, până în zona 36,24 USD.

Acţiunile Tesla au scăzut

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut de când Musk a propus acordul pentru Twitter. La începutul lunii aprilie, acesta a atins un vârf de 1.145 USD pe acțiune, iar în prezent se situează la aproximativ 714,72 USD.

Scăderea prețului a semnalat fie că Musk va trebui să ofere mai multe acțiuni Tesla drept garanție, fie să vândă și mai multe din propriile sale acțiuni pentru a finanța tranzacția Twitter.

Producția fabricii, care se pare că va fi situată în Kansas, urmează să fie dedicată produselor utilizate pentru alimentarea vehiculelor Tesla.

author avatar
Andrei Ștefan