AcasăAfaceriElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter...

Elon Musk şi-a pus singur „piedică”: cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

teslaElon Musk şi-a pus singur "piedică": cum a afectat EŞECUL achiziţiei Twitter acţiunile de la Tesla

Preţul acţiunilor Tesla a scăzut de când Musk a propus acordul pentru Twitter. La începutul lunii aprilie, acesta a atins un vârf de 1.145 USD pe acţiune, iar în prezent se situează la aproximativ 714,72 USD.

Astfel, cel mai bogat om din lume s-a „faultat” singur cu două gloanţe dintr-un singur foc. Twitter a caracterizat ieşirea lui Musk „un model de ipocrizie” în procesul iniţiat.

Musk, dat în judecată

Twitter îl dă acum în judecată pentru că a încălcat pe nedrept acordul și a cerut ca acest caz să fie audiat la Curtea Cancelariei Delaware, în septembrie.

Pe Wall Street, prețul acțiunilor Twitter a scăzut cu 11%, luni, dar în următoarele două zile a reușit să recupereze aproximativ 13% și a revenit în apropierea nivelului de închidere al săptămânii trecute, 36,73 USD. Totuși, în timpul sesiunii de joi atitudinea negativă a revenit pe piață și cotația a scăzut cu mai mult de un punct procentual, până în zona 36,24 USD.

Acţiunile Tesla au scăzut

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut de când Musk a propus acordul pentru Twitter. La începutul lunii aprilie, acesta a atins un vârf de 1.145 USD pe acțiune, iar în prezent se situează la aproximativ 714,72 USD.

Scăderea prețului a semnalat fie că Musk va trebui să ofere mai multe acțiuni Tesla drept garanție, fie să vândă și mai multe din propriile sale acțiuni pentru a finanța tranzacția Twitter.

Producția fabricii, care se pare că va fi situată în Kansas, urmează să fie dedicată produselor utilizate pentru alimentarea vehiculelor Tesla.

author avatar
Andrei Ștefan
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger