AcasăAfaceriElon Musk se implică şi în Social Media. A devenit principalul acţionar...

Elon Musk se implică şi în Social Media. A devenit principalul acţionar al unei platforme-gigant

musk-twitter-actiuniElon Musk se implică şi în Social Media. A devenit principalul acţionar al unei platforme-gigant

Elon Musk a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor companiei. Astfel, directorul general de la Tesla Inc. a devenit principalul acționar al platformei sociale americane.

Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Acţiunile Twitter au crescut vertiginos

Acţiunile Twitter au crescut cu 26% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, având în vedere că vin la aproximativ o săptămână după ce Elon Musk declara că „se gândeşte serios” să înfiinţeze o nouă platformă de social media.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

Musk criticase Twitter

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Omul de afaceri este, teoretic, cel mai bogat din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

author avatar
Andrei Ștefan
135 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...

Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)

Mai mulți fermieri din Vrancea au atacat cu pietre și scânduri o stație de lansare a rachetelor anti-grindină, iar 10 dintre ei sunt cercetați...
proger