AcasăAfaceriElon Musk distruge Bitcoin! Criptomoneda suferă o nouă scădere

Elon Musk distruge Bitcoin! Criptomoneda suferă o nouă scădere

Elon MuskElon Musk distruge Bitcoin! Criptomoneda suferă o nouă scădere

Cea mai populară monedă digitală a intrat în declin din cauza unei postări pe Twitter, făcută de miliardarul Elon Musk. Acesta a sugerat că nu mai susţine Bitcoin, conform CNBC.

CEO-ul Tesla a postat o glumă de despărțire pe rețeaua de socializare. Este vorba despre un meme cu un cuplu care decide să se despartă, adăugând hashtagul #Bitcoin şi un emoji-ul inimă frântă. Ulterior, preţul criptomonedei a scăzut cu 4% la 36.723 dolari, în timp ce Ether – a doua cea mai puternică monedă digitală – a înregistrat un minus de 5% la 2.662 dolari, iar Dogecoin a scăzut cu aproape 5% până la 37 de cenţi.

Bitcoin a avut un an marcat de volatilitate, atingând un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, prăbuşindu-se aproape de 30.000 de dolari în luna următoare. Deşi se află la 40% sub recordul din aprilie, activul înregistrează o creştere de circa 30% de la începutul anului până acum.

Efectul Elon Musk

Nu este prima dată când un tweet al lui Musk începe să zdruncine piaţa crypto. În mai, miliardarul a declarat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată din cauza temerilor generate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte moneda, ştergând într-o singură zi sute de miliarde de dolari din piaţă.

Bitcoin a marcat o reducere cu 36% în luna mai, aceasta fiind cea mai slabă performanță lunară a criptomonedei din septembrie 2011. Evoluția bitcoin a influențat și alte criptomonede. Binance, XRP și Polkadot au suferit pierderi masive în această lună.

Alte active, mai ales ether – al doilea ca mărime după bitcoin și susținătorul ofertelor de non-fungible tokens (NFT) – au rezistat mai bine. Ether a scăzut doar cu aproximativ 6%. Și dogecoin, despre care Musk a scris în mod repetat pe Twitter, a scăzut doar ușor în luna mai.

author avatar
Andreea Vlad
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger