AcasăAfaceriElon Musk a pierdut coroana miliardarilor! Cine l-a detronat pe CEO-ul Tesla

Elon Musk a pierdut coroana miliardarilor! Cine l-a detronat pe CEO-ul Tesla

elon musk

Bernard Arnault, președintele gigantului francez de produse de lux LVMH, tocmai a devenit primul european care a ajuns în fruntea listei Bloomberg a celor mai bogați oameni din lume, retrogradându-l pe Elon Musk pe locul doi.

Valoarea averii lui Elon Musk se ridică la aproximativ 178 de milioane de dolari, în timp ce Bernard Arnault are o avere de 188 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume

Averea netă a lui Musk a scăzut cu 107 miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Arnault, care provine din pachetul de control al LVMH, a suferit o scădere mai modestă de 7 miliarde de dolari.

În timp ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 54% în acest an, acțiunile LVMH s-au menținut constant, susținute de vânzări robuste în Statele Unite și Europa. Piața de lux a rămas relativ stabilă în acest an, chiar dacă creșterea inflației a determinat cumpărătorii mai puțin înstăriți să-și schimbe obiceiurile de cheltuieli. LVMH are o valoare de piață de 362,4 miliarde de euro.

Arnault, în vârstă de 73 de ani, este de mult timp un pilon în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, dar, spre deosebire de Musk şi de alţi miliardari îndrăzneţi, afaceristul francez apare rar în public şi nu este activ pe reţelele de socializare.

Președintele LVMH are o avere estimată la 188 de miliarde de dolari

Bernard Arnault a reuşit să transforme LVMH în cel mai mare conglomerat de bunuri de lux din lume, cu 75 de etichete care vând vin, băuturi spirtoase, modă, articole din piele, parfumuri, cosmetice, ceasuri, bijuterii, călătorii de lux și sejururi la hotel.

LVMH rămâne cea mai prestigioasă platformă pentru designerii ambiţioşi care caută să-şi construiască un nume în lumea luxului: Marc Jacobs şi regretatul Virgil Abloh la Louis Vuitton, Raf Simons la Christian Dior, Phoebe Philo la Celine. Cu toţii au insuflat brandurilor de lux o noutate care le-a menţinut relevante pentru consumatorii tineri.

Arnault este căsătorit și are cinci copii, toți lucrând în prezent la LVMH sau la una dintre mărcile sale, potrivit Bloomberg.

author avatar
Andreea Vlad
322 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger