AcasăAfaceriElon Musk a cumpărat Twitter pentru o sumă record. Ce schimbări vrea...

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru o sumă record. Ce schimbări vrea să facă miliardarul

elon muskCe va face Elon Musk după ce va prelua Twitter. Angajații companiei sunt teribil de speriați

Elon Musk a încheiat luni, 25 aprilie, un acord pentru cumpărarea platformei Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

După anunţarea informaţiei, acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Libera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației, iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute – Elon musk

Cum i-a convins Elon Musk pe acționarii Twitter

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk achiziţionarea companiei la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune. Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la Oferta Publică Iniţială din 2013.

În urmă cu doar două săptămâni, Elon Musk a cumpărat 9% din acţiunile Twitter pentru suma de 3 miliarde de dolari. O săptămână mai târziu, omul de afaceri făcea o ofertă pentru a cumpăra compania cu totul.

Twitter, una dintre cele mai influente platforme

Elon Musk, care este un avid utilizator al Twitter, are peste 80 de milioane de urmăritori pe pagina sa de socializare, fiind în top 10 cele mai populare personalităţi ale platformei.

Twitter, care are peste 300 de milioane de utilizatori în întreaga lume, este una dintre cele mai influente platforme, aceasta fiind utilizată de personalităţi, dar şi de şefi de stat şi şefi de instituţii publice atunci când iau poziţie pe diferite subiecte.

author avatar
Andreea Vlad
264 afisari

2 COMENTARII

  1. A dat vrabia din mana pe cio ara de pe gard.Bani veniti usor, s-au dus usor pe apa sambetei. Ce produce twiter asta, masini de spalat, porumb, televizoare, paine???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger