AcasăOldSectorul Horeca, scutit de impozite. Guvernul a adoptat măsurile

Sectorul Horeca, scutit de impozite. Guvernul a adoptat măsurile

restaurante

Restaurantele, hotelurile şi cafenelele vor fi scutite încă 90 de zile de la plata impozitului specific acestui sector. Proiectul de Ordonanță de Urgență a fost discutat marți în ședința de guvern.

„Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual, datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, cafenele, restaurante şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile, care se adaugă la cele 60 de zile zile anterioare pentru care au fost scutiţi la plată”, a spus șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, potrivit Hotnews.ro.

Executivul dorește să scutească de plata TVA livrările, importurile și achizițiile intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice pentru contituirea rezervei strategice a UE.

Conform OUG, se prelungește până la 25 octombrie amânarea dobânzilor și penalităților pentru întârzierea la plata obligațiilor fiscale.

Pentru că mai multe activități economice au fost închise obligatoriu, era anormal ca ele să fie impozitate, nu doar scutite de penalități în perioada aferentă pandemiei.

Răsfoiește GALERIA FOTO de mai jos ca să vezi ce prevede Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscale!

author avatar
Andreea Vlad
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger