AcasăOldScumpirile bat la ușă, în orașul lui Iohannis. Ce tarife se majorează...

Scumpirile bat la ușă, în orașul lui Iohannis. Ce tarife se majorează de la 1 iulie

Dacă măsurile de relaxare pe care mulți români le așteptau a fi anunțate de la 1 iulie se amână, nu la fel par să stea lucrurile când vine vorba despre prețurile la unele utilități. Nu oriunde, ci chiar în orașul președintelui Iohannis, Sibiu.

Sibienii află, așadar, că e vorba de tarifele la apa potabilă și canalizare, despre care compania Apă Canal Sibiu SA a transmis, marți, într-un comunicat, că „se ajustează în raport cu inflația”. Pe scurt fie spus, de la 1 iulie prețurile la apă potabilă și canalizare cresc, după cum urmează: metrul cub de apă potabilă va costa 3,70 lei (3,39 lei fără TVA), iar cel de canalizare va ajunge la 2,55 lei (2, 34 lei fără TVA).

Dintr-un calcul simplu rezultă că e vorba despre o majorare cu 9 bani/metrul cub de apă potabil, respectiv cu 6 bani la cel de canalizare.

Creștere de tarife care se va regăsi în facturile emise utilizatorilor sibieni în cea de-a opta lună a anului, august, aferentă consumurilor din iulie.

Conform sursei citate, această majorare a primit undă verde din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Avizul 808194/21.05.2020, și „urmează a fi aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația de Apă Sibiu” în cadrul următoarei adunări generale a membrilor acesteia”.

sursa foto: apacansb.ro

146 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai nu mai e apa n-ati vazut toata apa a dispărut e seceta a fugit prin Jii in Dunere și gata. E seceta.

  2. La Dragnia-n județ e 8 lei metru cub de mult (cu canalizare inclusă) și pute a clor de nu se poate consuma.Iar proprietarii firmei de apă sint C.Județean! Așa că e bun prețul din Sibiu! Unde e și apă de munte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger