AcasăOldRomânia este înglodată în datorii. Câte milioane de euro împrumută în fiecare...

România este înglodată în datorii. Câte milioane de euro împrumută în fiecare zi ministerul lui Florin Cîțu!

datoria

Datoria externă a României a crescut cu aproape 700 de milioane de euro, potrivit datelor BNR furnizat la mijlocul lunii iunie. Aceasta a avansat în aprilie 2020, până la 106,5 mld. euro. Și pandemia a îngreunat situația financiară în România, și-așa precară.

Cu toate acestea, Guvernul și-a făcut planuri SF de relansare economică. Oficialii nu au mai ținut cont că țara a înglodată în datorii și au lansat idei fantastice de investiții pe timp de criză în economie, infrastrucură, sănătate, educație, etc.

Potrivit calculelor Ministerului de Finanțe, România împrumută în fiecare zi câte 80 de milioane de euro, fără a lua în calcul și dobânzile suplimentare. În fiecare minut, țara noastră împrumută 58.936 de euro, la care se adaugă și dobânzile. Datoria externă crește astfel cu o rată de 982 de euro pe secundă, scrie stiripesurse.ro, citând oficialii BNR.

Împrumuturile sunt contractate pentru finanțarea deficitului bugetar de 6,7% din PIB (de exemplu plata cu investițiile programate, lucrările publice, salariile din sistemul bugetar, ajutoarele sociale), cât și pentru refinanțarea datoriei publice guvernamentale scadente în anul 2020.

România, dependentă de împrumuturi

Ministerul Finanţelor, condus de Florin Cîţu, a ieşit pe 19 mai 2020 pe pieţele exter­ne şi a împru­mutat 3,3 miliarde de euro într-o emi­siune de eurobonduri structurată pe două tranşe, 5 şi 10 ani, la care in­vestitorii au introdus ordine de 13 mi­liarde de euro, potrivit datelor Bloomberg.

Iniţial, statul a avut un împrumut in­dicativ de 3 miliarde de euro, dar ul­te­rior, spre închiderea procedurii de fi­nanţare, a suplimentat suma cu 300 de mi­­lioane de euro.

Astfel, împrumutul accesat de ministrul Cîţu, cel mai probabil pentru a acoperi golul uriaş în deficitul bugetar, are următoarea structură: 1,3 miliarde de euro pe cinci ani, o tranşă la care investitorii au introdus ordine de 4,4 miliarde de euro, iar celălalt cu o valoare de 2 miliarde de euro pe 10 ani la care investitorii au introdus 8 miliarde de euro.

author avatar
Andreea Vlad
322 afisari

7 COMENTARII

  1. Teodorovici nu a imprumutat si v a lasat visteria plina dar guwernerul a platit comisioanele la cei ce l au sustinut si a mai dat zeci de miliarde pentru arme vechi si avioane ruginite a mituit presa pentru a spune minciuni si si au indesat si buzunarele lor Chiparos drogat este Catzu!siktir nazi !

    • Tu esti rusnacul ala prost din Trasnistria!
      Teodorovici nu a imprumutat si v a lasat visteria plina.Hahahahaha
      Pai, fa un efort si vezi daca in perioada 2016-2019, anii psd, datoria Romaniei a crescut sau a scazut.

  2. La minciuni nu va intrece nimeni bai gloabe nerusinate Dupa ce nu sunteti capabili de nimic ,mai sunteti si rai IN 8 luni ati facut imprumuturi astronomice cat altii in 8 ani dar si la dobanzi tot astronomice bai drogatilor Rusnacul din Transnistria este in capul vostru de criminali de la 1907 satanilor !Sunteti plaga si pecinginea acestei tari pe care vreti sa o distrugeti Fite ai ai naibii de scarbe !

  3. Mama asta trebuie demis cat mai repede, ca datoria nu-i a lui, ci a urmasilor lui, a urmasilor urmasilor lui

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger