AcasăAfaceriEconomieTsunami financiar în SUA! Două mari bănci au dat faliment în weekend,...

Tsunami financiar în SUA! Două mari bănci au dat faliment în weekend, cutremur pe Wall Street

falimentTsunami financiar în SUA! Două mari bănci au dat faliment în weekend, cutremur pe Wall Street

Signature Bank, o banca americană care avea relații puternice cu firmele de criptomonede, a fost închisă în seara zilei de duminică de autoritățile din SUA, a anunțat Departamentul Trezoreriei Statelor Unite. Este al doilea faliment bancar din acest weekend.

Vineri, Silicon Valley Bank a fost de asemenea închisă de autorități după ce nu a mai putut face față retragerilor de bani din partea deponenților – majoritatea start-up-uri din industria tech.

Weekend de coșmar în Statele Unite

Signature Bank era evaluată pe bursă la 4,4 miliarde de dolari și avea active de 118 miliarde de dolari.

Autoritățile financiare din SUA au anunțat un plan pentru a-i sprijini pe deponenții de la Silicon Valley Bank și Signature Bank (SVB), un pas esențial pentru a opri o eventuală panică a deponenților cu privire la recentele falimente.

Astfel, Rezerva Federală creează un nou Program de finanțare a băncilor, menit să protejeze instituțiile afectate de instabilitatea pieței din cauza eșecului SVB și Signature.

Biden caută vinovații pentru faliment

Responsabilii pentru falimentul Silicon Valley Bank şi al Signature Bank vor fi trași la răspundere, a transmis președintele american Joe Biden, într-un discurs adresat națiunii.

„Sunt ferm hotărât ferm să îi trag la răspundere pe cei responsabili pentru această mizerie”, a spus Biden într-un comunicat. El a dat asigurări că „poporul american şi companiile americane pot avea încredere că depozitele lor bancare vor fi disponibile „atunci când vor avea nevoie”.

author avatar
Andreea Vlad