AcasăAfaceriEconomieMaghiarii au sărit încă o dată "la gâtul UE" din cauza sancţiunilor...

Maghiarii au sărit încă o dată „la gâtul UE” din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. Conflict cu Josep Borrell

ungaria pnrrMaghiarii au sărit încă o dată "la gâtul UE" din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. Conflict cu Josep Borrell

Maghiarii au calificat drept „ipocrite” declaraţiile făcute în urmă cu o zi de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit căruia Uniunea Europeană nu a crezut niciodată că sancţiunile în sine ar putea pune capăt războiului în Ucraina.

„Este multă ipocrizie aici„, a afirmat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto când a fost întrebat despre declaraţiile lui Borrell.

Economia UE are mult de suferit

Potrivit ministrului, a analiza dacă Uniunea Europeană oferă suficient sprijin Ucrainei în comparaţie cu Statele Unite reprezintă „o concurenţă inutilă, creată artificial”.

În acest sens, politicianul ungar a subliniat că în lume nu există vreo economie care să aibă de suferit atât de mult de pe urma sancţiunilor, precum cea a UE, unde inflaţia a crescut vertiginos. „Şi, desigur, ştim exact cine are de câştigat din asta”, a spus Szijjártó.

Efectele sancţiunilor? Suferinţă şi inflaţie

Szijjarto a apreciat că efectele sancţiunilor sunt „suferinţa” economiei europene şi inflaţia. „A venit timpul de a regândi întreaga politică a sancţiunilor” UE, a declarat ministrul ungar.

Reamintim că Viktor Orban este liderul din UE cel mai apropiat de Moscova şi a criticat pachetele de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, chiar dacă până în prezent le-a aprobat.

author avatar
Andrei Ștefan
219 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, bre, de aia aia noi e slugi si eia au facut un imperiu, che au co-aie, noi numai ne plingem la mioare cind ‘ciobenasul ungurean voia sa crape capul la cel moldovean”…!!! Vai de maica noastra de prosti!
    O sa raminem cu belelele astea de ukakarnieni pe cap si ne-or dirija nu numa in N. Bucovinei, ci si la Iasi, la Cluj si la Bucuresti! Atita de prosti suntem!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger