AcasăAfaceriEconomieErdogan a decis ca Turcia să-i facă o concurenţă crâncenă României în...

Erdogan a decis ca Turcia să-i facă o concurenţă crâncenă României în Marea Neagră: ne „suflă” banii!

Erdogan a decis ca Turcia să-i facă o concurenţă crâncenă României în Marea Neagră: ne "suflă" banii!

Zăcământul de gaze din Marea Neagră al Turciei este pe cale să intre în exploatare anul viitor, aşa cum s-a promis, iar lucrările s-au accelerat, pentru a-l conecta la infrastructura naţională, a spus Erdogan.

Asta nu e o veste bună pentru ţara noastră. De ce? În apele teritoriale ale țării noastre au început deja exploatările de gaze, iar planul era ca România să devină un important jucător inclusiv pe piața internațională.

Au descoperit gazele naturale în 2020

Vorbind la inaugurarea unei conducte de gaze naturale în nordul provinciei Kastamonu, Erdogan a declarat că forarea a 9 din cele zece puţuri din prima fază a zăcământului de gaze Sakarya, de pe fundul mării, a fost finalizată.

Turcia a descoperit gaze naturale în largul coastei sale de nord în 2020 şi de atunci a estimat volumele la 540 de miliarde de metri cubi (bcm). Ei au construit ”o bază energetică” în Sakarya şi va deveni o piaţă de referinţă pentru gaze naturale, cu includerea livrărilor interne, a spus Erdogan.

Noi exploatăm gazele în Marea Neagră din martie

Noi am început exploatarea gazelor din Marea Neagră, încă din luna martie a acestui an. Se aproximează că un miliard de metri cubi vor intra în sistemul național, iar restul vor merge la export, ceea ce ne va pune în opoziție directă cu Turcia.

Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon.

Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.012 afisari

6 COMENTARII

  1. Romani nu poate deveni un jucator de nici un fel fara acordul UE sau NATO, care joaca dupa cum canta agenda verde si este impotriva exploatarii gazelor. Poate ca de aia ‘planul era’ si nu mai este nu din cauza Turcilor. La cata cerinta este pe piata am putea vinde si noi si ei daca stapanii ne-ar lasa

  2. Stefane ,bati campii !,au intrat turcii peste tine in Romania cu gaze ?.
    Cine a tradat Romania ?, Tariceanu a facut cadou americanilor si OMV gazele din M Neagra inainte sa se termine procesul de la Haga cu Ucraina .
    Intre timp EXXON s-a retras si a vandut ceea ce primise moaca pe 1 MILIARD DE $ !,suma platita de Romgaz. De 15 ani de cand aceste gaze puteau fi exploatate GUVERNELE ROMANESTI DORM CA PORCII IN PAPUSOI !, POVESTEA CA IN 2026 SE VOR EXTRAGE GAZE DIN PERIMETRUL NEPTUN E ALTA MINCIUNA ,VOR SA DEPASEASCA DERBEDEII SI 2024 ANUL VIITOARELOR ALEGERI !.
    CAND VEZI CE LEPRE !,CE TRADATORI !,CE LICHELE !,CE PROSTI !, SUNT MINISTRI ! ITI DAI SEAMA CA NU VOR MISCA UN PAI.
    TURCII ISI CUNOSC INTERESELE SI MARE LUCRU SA NU NE TREZIM CU ZACAMANTUL GOL !,punga de gaze poate fi comuna.

  3. Eu vad sute de vapoare pe langa bratul Chilia si nu in Dardanele. Dar ca sa le scotiiin siguranta spre oceane nu poti fara Turcia.

  4. Or indarat cu barja pe Dunere sus sus sus la munteie sus dincolo de unde i Iancu dus pana in Germanii si acolo transportat tat pe ocean.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger