AcasăAfaceriEconomieCum a reacţionat Adrian Câciu după ce OMV a zis că va...

Cum a reacţionat Adrian Câciu după ce OMV a zis că va plăti taxa de solidaritate în Austria

omv petromCum a reacţionat Adrian Câciu după ce OMV a zis că va plăti taxa de solidaritate în Austria

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a zis, după ce grupul OMV a anunţat că va plăti taxa de solidaritate în Austria, impusă de UE, că a fost un anunţ de „marketing de bursă” şi a reamintit că „nu e vorba de a lăsa pe cineva să nu plătească acest impozit pe profitul excepţional”.

„Fac diferenţa între un anunţ fiscal şi unul de marketing de bursă. E un anunţ pe bursă prin care se exprimă o opinie. Credem că nu intrăm sub scopul acestei ordonanţe”, afirmă Adrian Câciu.

Impozitul pe profit se va şti în iunie

Câciu precizează că „datele fiscale vor fi disponibile la finalul lunii februarie, datele finale vor fi disponibile prin declaraţie pe impozit pe profit în iunie”.

Pe de altă parte, această ordonanţă nu este împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. Este vorba despre toate companiile care au activitate în domeniul respectiv.

Reprezintă transpunerea unui regulament european care a apărut în octombrie 2022 şi a fost preluat de acolo cuvânt cu cuvânt cum este prevăzută supraimpozitarea sau contribuţia de solidaritate.

Singurul lucru pe care l-a făcut statul român, având această oportunitate, a stabilit un nivel de impozitare la 60%, dar a spus, în schimb, dacă faci investiţii, îţi pot da înapoi din banii cu care te-am impozitat dacă vii cu un plan de investiţii”, a explicat Câciu.

author avatar
Andrei Ștefan
723 afisari

6 COMENTARII

  1. Acest Cîciu o dă din colț în colț în speranța că nu va fi considerat o slugă umilă. Este penibil.

  2. Sa se tina cont ca: Petrom exporta la Viena propună și importa polipropilena
    Au avut grija sa taie instalațiile în tara, ptr a lua profilează din tara la preț mic și a exporta din Austria la preț mare.
    La fel cu hidrogenul ( Linde).
    Etc

  3. Cum a reactionat?
    Da, sa traiti.
    Iar „planuri de investitii” a avut OMV canf a fost conditionata vanxarea Petrom.
    Si a ramas doar plan.
    Cel mai rau e ca si M.MEDIULUI nu a amendat si nici Guvernu’ nu a reziliat contractul cand OMV trebuia sa investeasca in protectia mediului de j’de ani dar nu a facut o.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger