AcasăAfaceriE timpul să cumpărăm aur?

E timpul să cumpărăm aur?

Cumpărarea aurului poate fi o opțiune care merită explorată, deoarece metalul prețios a fost din punct de vedere istoric o acoperire solidă împotriva inflației. Când costul vieții crește, prețul aurului tinde să crească și el.

Cu toate acestea, prețurile aurului fluctuează în mod constant,1800-2000 de dolari uncia,  și acum sunt supuse presiunii, deoarece băncile centrale precum Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană și Banca Angliei au crescut agresiv ratele dobânzilor în încercarea de a tempera inflația, și au în vedere mai multe creșteri în 2023.

Prețurile pieței de acțiuni și obligațiuni au adăugat strălucirea aurului pentru investitorii care caută o modalitate de a-și păstra capitalul în timpul turbulențelor crescute de pe piețele financiare.

Pe de altă parte, forța dolarului american a lovit piața aurului. Însă tinde să câștige valoare ca investiție în timpul inflației și perioadelor de incertitudine determinate de instabilitatea geopolitică sau alte evenimente globale.

În timp ce alte metale prețioase sunt de asemenea folosite ca acoperire a portofoliului, piața aurului are avantajul unei lichidități ridicate. Acest lucru ar putea permite investitorilor să își schimbe rapid aurul în numerar în orice moment. Cumpărarea de aur online a devenit din ce în ce mai accesibilă.

Unii investitori aleg să dețină aproximativ 5-10% din valoarea portofoliului lor într-o formă de aur, fie lingouri fizice și monede sau instrumente tranzacționate la bursă(ETF), pentru a-și diversifica deținerile și, eventual, a se proteja împotriva prăbușirii valorii acțiunilor și obligațiunilor.

Potrivit comerciantului GoldSilver, cele mai bune perioade ale anului pentru a cumpăra aur sunt începutul lunii ianuarie, martie și începutul lui aprilie, sau de la mijlocul lunii iunie până la începutul lunii iulie.

În medie, prețurile aurului cresc în primele două luni ale anului,  scad apoi în primăvară și vară, înainte de a crește din nou în toamnă.

Amintiți-vă că oferta și cererea determină prețul aurului. Asta înseamnă că dacă cumpărați în timpul unei perioade de cumpărare activă, toată concurența crește prețul.

O altă constatare cheie de la GoldSilver este că istoricul minim pentru anul calendaristic este în ianuarie, făcând începutul acestei luni cel mai bun moment pentru a cumpăra aur.

Între timp, trebuie remarcat faptul că investiția în orice instrument financiar, inclusiv în aur, implică riscuri. Ca atare, niciun activ nu poate fi considerat sigur. Ar trebui să vă faceți întotdeauna propriile cercetări. Rețineți că performanțele trecute nu reprezintă o garanție a randamentelor viitoare. Și nu investiți niciodată mai mult decât vă puteți permite să pierdeți.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
447 afisari

2 COMENTARII

  1. „E timpul să cumpărăm aur?”
    Nu,e timpul sa cumparam seminte de grau, de porumb, de soia, de legume, etc. Cu aurul mori de foame.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger