AcasăAfaceriDupă BRUA, Transgaz dă lovitura cu ”marele hub de gaze”!

După BRUA, Transgaz dă lovitura cu ”marele hub de gaze”!

Directorul general Ion Sterian anunță că Transgaz nu se oprește aici!

”Transgaz are capacitatea și know- how-ul necesare pentru a gestiona proiectul hub-ului de gaze” este asigurarea dată de directorul general al ”perlei” economiei românești, Ion Sterian. Astfel că, după ce în ciuda tuturor ”piedicilor” nu de puține ori geo-strategice puse de unii dintre marii jucători de pe piața internațională a gazelor, proiectul BRUA este deja o realitate de facto a întăririi securității energetice a României, noua provocare majoră asumată acum de Transgaz este Romanian Gas Hub Services!

Un nou proiect de țară prin care, după finalizarea iminentă a gazoductului strategic BRUA va așeza România pe harta judecătorilor cu adevărat importanți de pe piața energetică a acestei părți a lumii. Mișcare strategică făcută de conducerea Transgaz încă din luna martie a acestui an, atunci când AGA a aprobat înființarea noii companii. Totul după ce în urmă cu un an directorul general Ion Sterian semna cu Austrian Central European Gas Hub AG ( CEGH), operatorul hub-ului de gaze de la Baumgarten, un acord de cooperare în vederea înființării unei societăți mixte ce va avea ca obiectiv operarea punctului virtual de tranzacționare a gazelor naturale în România. Ceea ce ne va transforma, în sfârșit, într-un punct nodal pentru transportul de gaze naturale și va reprezenta trecerea la ”next level” a dezvoltării cu adevărat uluitoare a infrastructurii din acest domeniu.

Statul român are cu ce să se mândrească la TRANSGAZ

Lider energetic regional!

Toate cele trei stații de comprimare ale BRUA Faza 1 sunt finalizate!

Aceasta este în acest moment marea miză a finalizării BRUA! Proiect care până la sfârșitul acestui an va avea Faza 1 operațională și pusă în funcțiune. ”Toate cele trei stații de comprimare – Jupa, Podișor și Bibești – au fost finalizate și puse în funcțiune. Lucrările la firul linear sunt extrem de avansate, astfel încât vom finaliza și gazoducutul și vom putea declara că BRUA Faza 1 este gata. Am văzut în presă numeroasele interpretări legate de acest proiect și vreau să vă spun că acestea nu au făcut altceva decât să ne ambiționeze și mai mult și să continuăm cu și mai multă îndârjire să ducem la bun sfârșit acest proiect strategic pentru România și Europa. BRUA nu este o autostradă fără descărcări! BRUA Faza 1 va fi parte integrantă din Sistemul Național de Transport Gaze Naturale, un factor de securitate energetică și un motor de dezvoltare economică națională. Gazele naturale vor ajunge în Europa prin gazoductul TAP din terminalele de gaz lichefiat din nordul Greciei, de la Revithoussa și Alexandropolis și, mai departe, prin coridorul vertical Grecia – Bulgaria – România” declara recent directorul general al Transgaz. Ion Sterian adăugând și că ” după finalizarea BRUA Faza 1 și a gazoductului Ungheni – Chișinău ne mărim considerabil capacitatea de transport bi-direcțional cu Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. Avem investițiile privind modernizarea Stației de măsurare gaze naturale Isaccea 1 și Negru Vodă 1, care va fi finalizată până la sfârșitul acestui an. Toate aceste investiții vor fi urmate de un alt proiect major de infrastructură, noul hub de gaze prin care Transgaz își afirmă rolul de lider în ceea ce privește asigurarea securității energetice în România și întreaga regiune. Iar Central European Gas Hub, în calitate de operator al Punctului Virtual de Tranzacționare austriac aduce în asociere cunoștințele sale în operarea unui hub gazier de succes. Deoarece Baumgarten reprezintă cel mai important punct de comercializare a gazelor naturale din Centrul și Estul Europei! La fel cum cu sprijinul statului român, acționar majoritar al Transgaz, al tuturor factorilor decizionali, vom reuși să dezvoltăm sectorul gazier, transformându-l într-unul din principalele motoare de dezvoltare ale țării. Iar funcție de ce decide statul român, în această societate pot intra în calitate de acționari companii românești precum Romgaz, OMV Petrom România, alți producători de gaze din România, OPCOM, BRM, BVB, CEC sau Eximbank în calitate de Casă de Clearing”.

Acces la energia Caspicii!

BRUA nu mai este doar ”o țeavă”…

Iar cea mai bună dovadă, atât a utilității BRUA, cât și a proiectului de țară prin care România chiar poate deveni un adevărat lider regional a fost prezentată de către chiar directorul general Ion Sterian în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum. Eveniment la care s-a anunțat că finalizarea gazoductului BRUA va facilita țării noastre accesul la mult râvnitele gaze ale Caspicii, Azerbaidjan și posibil Turkmenistan, ca și o alternativă a importurilor din Federația Rusă. Asta cel puțin până când rezervele uriașe din Marea Neagră vor fi extrase. În plus, Transgaz deschide un nou front de lucru, după onorarea angajamentelor în ceea ce privește unirea energetică istorică a României cu Basarabia, prin darea în funcțiune a gazoductului Ungheni – Chișinău. Iar marea lovitură care urmează este tranformarea României în cel mai important hub de gaze est-european!

author avatar
Andrei Coman
1.087 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa te vrem , nea Tache , optimist si patriot , avem nevoie de asemenea articole pentru moral , consolidarea demnitatii si mandria de a fi roman !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger