Cauta

Dubai, magnet pentru investițiile străine

Eimiratul, centrul financiar, de transport și comerț din Orientul Mijlociu, a atras 6,7 miliarde de dolari(24,7 mld.dirhami)în investiții străine directe (ISD)în 2020 prin 455 de proiecte, potrivit datelor guvernamentale.

Dubai Investment Development Agency a precizat că au fost create peste 18.000 de locuri de muncă prin aceste proiecte care au depășit  media anuală de 441 în ultimii cinci ani.”Succesul Dubaiului în combaterea pandemiei Covid-19 și începerea fazei de redresare într-un timp record este o dovadă a angajamentului nostru de a oferi cel mai bun mediu de investiții din lume și de a transforma provocările globale în noi oportunități de creștere”,  a declarat pentru The National șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prințul moștenitor din Dubai și președintele Consiliului Executiv. Emiratele Arabe Unite au introdus o serie de modificări de reglementare în ultimele luni pentru a atrage mai multe investiții în economia sa, printre care regimul de vize  și reforme în legile privind proprietatea societăților comerciale, eliminând cerința pentru companiile onshore de a avea un sponsor local. SUA au fost principala sursă a investițiilor în Dubai, reprezentând 21% din capitalul ISD. Urmează Franța(16%), Japonia(11%), Marea Britanie(7%) și Germania(6%). Aceste cinci țări au reprezentat 60% din totalul fluxurilor de capital ISD și 52% din proiectele anunțate în Dubai. Primele cinci sectoare în ceea ce privește proiectele ISD, reprezentând 54% din total, au fost servicii de cazare și alimentație, comerț cu amănuntul și en-gros, editori de software, finanțe, asigurări și managementul companiei. La nivel global, investițiile străine au scăzut cu 42% în 2020 și se așteaptă să scadă și mai mult în 2021, deoarece criza Covid continuă să afecteze ritmul redresării economice, potrivit unui raport al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (Unctad).

Ultimele stiri

  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Trump grăbește sfârșitul dominației dolarului
  • Scandal monstru la Inter! Chivu, la mijloc între staruri de sute de milioane de euro
  • Bolojan s-a întâlnit cu reprezentanții Atlantic Council. Discuțiile au vizat securitatea regională și parteneriatul cu SUA
  • Respirația conștientă – Medicamentul invizibil pentru minte și corp
  • Mândra Elveție stârnește fantomele Brexit
  • Exit mobile version