AcasăAfaceriDispare un gigant din retail. Adio, Cora! Cum se "transferă" la Carrefour...

Dispare un gigant din retail. Adio, Cora! Cum se „transferă” la Carrefour clienţii acestui hipermarket

Val de tranzacţii în retail. După ce Mega Image a anunţat că preia Profi, iată că acum Carrefour „înghite” Cora! Consiliul Concurenței a avizat tranzacția.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024.

Vor face 2.000 de angajări

Tranzacţia anunţată în luna aprilie a acestui an prin care grupul Carrefour va prelua Cora România a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei la finalul lunii octombrie 2023.

Ne pregătim să încheiem anul 2023 cu o achiziţie importantă pentru compania noastră şi să intrăm în noul an cu un plan foarte bine pus la punct de integrare a tuturor magazinelor Cora.

Echipa noastră se va mări cu peste 2.000 de noi colegi, iar în perioada următoare ne vom concentra pe integrarea noilor membri în universul nostru. Primul nostru obiectiv comun va fi să le asigurăm clienţilor noştri cea mai bună experienţă Carrefour pe durata întregului proces de integrare.

Cele două echipe vor colabora pentru a le oferi tuturor consumatorilor cea mai bună experienţă în magazinele noastre pe tot parcursul procesului de transformare a acestora„, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Apar 430 de noi magazine Carrefour

Tranzacția presupune creșterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării, contribuind la consolidarea de business a companiei în România și ca angajator de top în sectorul de retail.

Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporţie de peste 93% din România, conform administratorului.

author avatar
Andrei Ștefan
848 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri